Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. prosinca 2023.

Udruga za Down sindrom VPŽ: Subotnja čajanka zagrijala srca građana

Udruga za Down sindrom Virovitičko–podravske županije prigodnim je prodajnim štandom razveselila svoje članove, kao i sve okupljene, posluživši topao čaj i božićne kekse u centru Virovitice.

– Danas smo se okupili da se podružimo s članovima naše Udruge, zajedno s članovima zadruge Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica. Djeca obožavaju ovakve aktivnosti, jučer su cijelo poslijepodne pekli i pakirali kolačiće te pripremali prigodni štand – govori Marijana Matošina Ljulj, predsjednica Udruge za Down sindrom Virovitičko–podravske županije.

Uz vesele božićne tonove, prolaznici su uživali u čajanki s članovima Udruge sve do podneva. U atmosferi su ponajviše uživali članovi Udruge.

– Jako mi je lijepo, imamo kolačiće, kekse, božićne ukrase, pijemo čaj… Sretna sam što sam danas ovdje sa svojim prijateljima – kaže nam Tina, članica Udruge.

Udruga za Down sindrom Virovitičko–podravske županije osnovana je 2013. godine, ušavši tako u desetu godišnjicu svoga postojanja. Okupljaju na desetke djece i njihovih roditelja sa šireg područja Virovitice.

Cilj im je svojim članovima pružati podršku i stručni rad s logopedom, omogućiti im kvalitetno provođenje slobodnog vremena u ugodnom okruženju te ovakvim akcijama posjetiti društvo da postoje i da su tu. Upravo upoznavanje djece s Down sindromom ruši hrpu mitova o djeci s teškoćama u razvoju, budući da djeca s Down sindromom mogu biti izuzetno produktivna. (www.icv.hr, dk, dj, foto: D. Korotaj)

Share Button