Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. prosinca 2023.

U Velikoj Vijećnici Virovitičko – podravske županije održana je dodjela Ugovora za bespovratna sredstva za male OPG–ove i SOPG

U sklopu Natječaja za financiranje projekata u 2023. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnoj razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina održana je dodjela Ugovora za bespovratna sredstva za male OPG – ove i SOPG.

Za ostvarivanje cilja Natječaja dodjeljuju se bespovratna sredstva malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina u svrhu njihovog prijelaza na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Sredstva za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina osigurana su u Državnom proračunu za 2023. godinu na proračunskoj poziciji Ministarstva poljoprivrede A820058, ZPP _ Mjere ruralnog razvoja.

Kroz ova dodatna sredstva ugovore je potpisalo osam korisnika s područja Virovitičko – podravske županije. (poljoprivreda.gov.hr, vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak) 

Share Button