Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. prosinca 2023.

Odličnim Božićnim gala koncertom Glazbena škola Jan Vlašimsky još jednom dokazala da nije bez razloga u vrhu glazbenih škola u Hrvatskoj

U sklopu manifestacije “Prosinac u gradu”, koju organiziraju Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice, neizostavno sudjeluje i Glazbena škola Jan Vlašimsky iz Virovitice koja je tim povodom organizirala “Božićni gala koncert” koji se održao u sportskoj dvorani OŠ Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici.

Na početku koncerta, prepunoj dvorani obratio se ravnatelj Glazbene škole Damir Mihaljević koji je tom prilikom uputio zahvalu svim onima koji sudjeluju na koncertu i onima koji su dali svoj obol da se koncert održi.

– Uz upornost i glazbeno znanje učenika i djelatnika škole, jednako je važna i podrška lokalne samouprave, institucija i sponzora. Veliku zahvalu upućujem Gradu Virovitici, Turističkoj zajednici grada Virovitice i Virovitičko-podravskoj županiji, a jednako tako i osnovnim školama, posebno OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica i ravnatelju Ivici Tomljanoviću koji je omogućio realizaciju ovog projekta – rekao je između ostalog Damir Mihaljević, a svoje sugrađane i goste tom prigodom pozdravio je i gradonačelnik Ivica Kirin.

– Zahvaljujući vrijednim učenicima i djelatnicima, na čelu s ravnateljem Damirom Mihaljevićem, Virovitica ima jednu od najuspješnijih glazbenih škola u Hrvatskoj. Grad Virovitica je u tom smjeru podržava na svakom koraku, a podsjetit ću da, sukladno Pozivu za urbana područja za provedbu ITU mehanizma, koji se sklapa između svakog grada koji je utvrđen ITU područjem i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, uskoro slijedi potpisivanje Sporazuma kojim će se izgraditi i nova Glazbena škola u Virovitici koja će, vjerujem, u potpunosti zadovoljiti sve potrebe učenika i djelatnika – obradovao je sve nazočne gradonačelnik Ivica Kirin.

Čestitkama na uspjehu pridružio se i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je zahvalio svim učenicima i djelatnicima za njihove zasluge.

– Činjenica da naša Glazbena škola već četvrtu godinu zaredom nastavlja nizati uspjehe na raznim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, s kojih učenici donose odlične rezultate, njihova postignuća odrazila su se i na reputaciju škole na razini Republike Hrvatske, ali i šire. Sve to puno doprinosi i ukupnom uspjehu našeg grada i županije. Zajedno s Gradom Viroviticom i ubuduće ćemo biti podrška ovoj vrijednoj školi – rekao je tom prigodom župan Igor Andrović, a potom je započeo i koncert.

S obzirom na prostranost sportske dvorane, na koncertu je nastupio veliki orkestar sastavljen od svih odjela škole, a izvođači su bili učenici i djelatnici. Na repertoaru su bile strane i domaće prigodne tradicionalne i zabavne božićne pjesme, naravno u orkestralnom aranžmanu, kojeg su radili učitelji virovitičke glazbene škole.

Nastupile su sve kategorije učenika, od Glazbene igraonice do srednjoškolaca. Svi zajedno činili su jedan skladan tim koji je u veselom predblagdanskom ozračju profesionalno odradio još jedan koncert u nizu i time dokazao da virovitička Glazbena škola nije bez razloga nekoliko puta proglašena najboljom glazbenom školom u Hrvatskoj.

Sve to velikim je pljeskom nagradila brojna publika koja je ispunila sportsku dvoranu do posljednjeg mjesta, a uz čestitke za Božić i Novu godinu, posebne čestitke upućene su i djelatnici škole, učiteljici Beatrici Šušak za njezin današnji rođendan. (www.icv.hr, bs, Foto: bs, Grad Virovitica)

 

Share Button