Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. prosinca 2023.

Tradicionalni humanitarni gala koncert “Tiha noć” za SOS Dječje selo Hrvatska oduševio pitomačku publiku

U Centru za kulturu “Drago Britvić” u Pitomači, a u sklopu Adventa u Pitomači, održan je tradicionalni humanitarni gala koncert za SOS dječje selo Hrvatska.

Na Humanitarnom božićnom gala koncertu pod nazivom “Tiha noć” nastupili su Barbara Suhodolčan, Gabrijela Šipek, Marko Vukes, Golden Strings Orchestra i Jan Stilinović te svojim izvedbama uljepšali ovo blagdansko vrijeme, vrijeme darivanja.

– Održali smo još jedan u nizu humanitarni koncert za SOS Dječje selo Hrvatska kojeg već tradicionalno organiziramo 17 godina. Posebno mi je drago da je ovogodišnja glazbena priča stvarno oduševila publiku. Vjerujem da smo kroz ovaj program uistinu ispričali jednu priču koja je u vrijeme darivanja “legla” u srce. Ovo je samo poticaj da i dalje nastavimo u istom tonu, odnosno da svake godine bude sve bolje, naravno uz podršku općine i županije. Vjerujem da ćemo i dalje biti na tragu pomoći djeci iz SOS Dječjeg sela Hrvatska – rekao je Rajko Stilinović, ravnatelj Centra za kulturu “Drago Britvić”.

Dvoranu Centra za kulturu do posljednjeg mjesta ispunila je mnogobrojna publika među kojima su bili i saborska zastupnica Vesna Bedeković, saborski zastupnik Josip Đakić, predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, predstavnice SOS Dječjeg sela Hrvatska Danijela Kovačević i Tajana Mitrović te ravnateljica Zavoda za socijalni rad pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Tatjana Kaktić Stanić koja se je na kraju ovogodišnjeg koncert obratila prigodnim riječima.

– Vjerujem da se ništa u životu ne dešava slučajno, pa tako i vjerujem da ni ovo nije slučajno. Izuzetno mi je drago, čast i zadovoljstvo biti dio ovog koncerta. Mi koji radimo ovaj naš posao svakodnevno, kojima je to životni poziv, izuzetno cijenimo kada svi ostali prepoznaju tu potrebu za pomaganjem. Vrijeme je obiteljski druženja, radosti, veselja i davanja šanse svima. Hvala vam što ste prepoznali i dali šansu toj djeci da imaju jednake mogućnosti kao sva ostala djeca – rekla je T. Kaktić Stanić.

Fotografije pogledajte OVDJE. (www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

 

Share Button