Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. siječnja 2024.

Maleni Lukas Repinac iz Cabune, prva je beba rođena 2024. godine u VPŽ: Župan Igor Andrović uputio čestitke roditeljima i prigodno darivao dječaka

2. siječnja 2024. godine, u 2:43 sati, na svijet je došao Lukas Repinac prva ovogodišnja beba u Općoj bolnici Virovitica i Virovitičko – podravskoj županiji.

Lukas težak 3.630 grama i dugačak 52 cm četvrto je dijete u obitelji Repinac iz Cabune.

Župan Igor Andrović i pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove Jasna Abramović posjetili su Opću bolnicu Virovitica i predali prigodne darove za malenog Lukasa i mamu Marijanu.

U razgovoru sa zamjenikom ravnatelja Opće bolnice Virovitice dr. Mišom Benjekom te dežurnim liječnicima Odjela za ginekologiju i porodništvo doznali su kako je u posljednja dva dana rođeno čak 5 beba na odjelu, pravi mali baby boom.

Danas smo, već tradicionalno, darivali prvorođenu bebu na području Virovitičko – podravske županije. Nadam se da će se ovaj trend poroda od protekla dva dana nastaviti i u ostatku godine. Čestitam ponosnim roditeljima, a bebi želim puno zdravlja. Raduje me pomisao kako će skorašnjim završetkom obnove rodilišta ovdje u našoj Općoj bolnici Virovitica buduće majke imati adekvatan i moderan prostor u kojem će se ugodno osjećati i uživati sa svojim bebama – rekao je župan Igor Andrović.

U protekloj godini u Općoj bolnici Virovitici bilo je 518 poroda, što je za 2 više u odnosu na 2022. godinu. (www.vpz.hr, Foto: icv.hr, Matej Rajnović)

Share Button