Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. siječnja 2024.

Grad Virovitica ima 10 novih stipendista: U sustavu ukupno 53 studenta koji mjesečno dobivaju 140 eura stipendije

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je ugovore s novim stipendistima Grada Virovitice. Uz 43 studenta koji su već u sustavu, Grad će stipendirati deset novih i to tri studenta 1. godine studija te sedam studenata viših godina.

Novi stipendisti Grada su: Viktoria Bartulović, Karmen Potrata, Arianna Meter, Karla Tumpić, Gabrijela Kastaneti, Leon Davidović, Niko Zečević, Lukrecija Veršec, Katarina Miholić i Theo Filipović.

Gradonačelnik Ivica Kirin čestitao je novim stipendistima izrazivši zadovoljstvo što su gotovo svi izabrali deficitarna zanimanja koja nedostaju u našem gradu. Poželio im je mnogo uspjeha u školovanju uz želju da se završetku obrazovanja vrate u rodni grad i ovdje pronađu svoju egzistenciju.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica također je čestitao studentima te ih ujedno detaljnije upoznao s uvjetima primanja stipendije. Da uspješno završe svoje fakultete, novim stipendistima poželjele su i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac te predsjednica Gradskog vijeća Ivančica Fett – Škvarić.

Svi gradski stipendisti dobivaju stipendiju u mjesečnom iznosu od 140 eura i to svih 12 mjeseci u godini. U ovoj akademskoj godini Grad Virovitica će za stipendije izdvojiti oko 90.000 eura. (Tekst i foto: virovitica.hr)

Share Button