Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. siječnja 2024.

Održana svečanost proglašenja najboljih u sportu grada Virovitice za 2023. godinu: Doznajte tko su nagrađeni

Prošla je još jedna sportska godina s puno sportskih događanja u Virovitici, u 17 sportskih grana, s 42 sportske udruge u kojima djeluje oko 2000 sportaša, od najmasovnijeg nogometa, rukometa, pa sve do atletike koja se sve više pojavljuje i na državnoj razini. Rezultati sportskih udruga variraju od vrhunskih na međunarodnoj razini, pa sve do lokalne razine natjecanja.

Kao i prošlih godina, tako je i ove godine Izvršni odbor Sportske zajednice grada Virovitice temeljem Pravilnika o izboru odredio najbolje sportaše za proteklu natjecateljsku godinu, kao i osobe koje su dale svoj doprinos razvoju sporta i postizanju zapaženih rezultata u svrhu promocije Virovitice.

Natječaj za izbor najboljih u sportu grada Virovitice za 2023. godinu upućen je svih sportskim udrugama koje djeluju na prostoru grada Virovitice, te su udruge, odnosno sportski klubovi, nominirali svoje kandidate. Sportska zajednica grada Virovitice zaprimila je ukupno 31 nominaciju u sve četiri kategorije, u ženskoj i muškoj konkurenciji, a izbor ekipa u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji, kao i u pojedinačnim kategorijama, provodio se temeljem postignutih rezultata za natjecateljsku sezonu 2022./2023. i 2023. godinu.

Svečanost proglašenja najboljih održala se u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici, a svim nominiranima tom se prilikom obratio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

– Ova godina bit će godina novih ulaganja u sportske objekte. Planiramo navodnjavanje i rasvjetu na svim nogometnim terenima na području grada koja to još nemaju, sredstva za bazen su već osigurana, čeka se raspisivanje natječaja, a ulagat ćemo i u ostale vanjske terene, sve kako bi sportaši imali još bolje uvjete za bavljenje sportom. Čestitam svima i jedno veliko hvala na promociji grada Virovitice – istaknuo je između ostalog Kirin.

Prisutnima se obratio i župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

– U sve ostvarene rezultate u protekloj godini i iza svih medalja stoji neizmjeran trud, odricanje i veliki ulog energije, no onaj tko na tom putu ustraje zaslužuje svako priznanje i njima se ovom prilikom zahvaljujemo. Županija podupire i podupirat će sport i dalje, te ćemo osigurati još bolje uvjete kako bi naši sportaši ostvarivali još bolje rezultate – istaknuo je Andrović.

U nastavku donosimo i popis nagrađenih. U kadetskoj konkurenciji za najbolju kadetkinju odabrana je Laura Erak, članica Karate kluba Virovitica, dok je najbolji kadet Lovro Erak, također član Karate kluba Virovitica. Za najbolju mušku momčad u ovom je uzrastu odabrana mlada momčad RK Viro Virovitice, a najbolja kadetska ekipa su košarkašice ŽKK Virovitice.

Za najbolju juniorku u protekloj je godini odabrana tenisačica Nika Dragičević, članica TK Didon, u muškoj konkurenciji najbolji je bio Nikola Gondi iz Karate kluba Virovitica, dok je nagrada za najbolju žensku juniorsku ekipu također pripala košarkašicama, članicama ŽKK Virovitice. Najbolji juniori bili su pak članovi AK Virovitica.

Sara Malčec i Matija Relić i ove su se godine okitili titulom najboljih u seniorskoj konkurenciji, najbolja ženska seniorska ekipa bila je ona Powerlifting kluba Virovitica, a najbolja momčad bili su članovi Auto-moto karting kluba Cobra Virovitica.

Nagrada za zapažene rezultate i promociju rukometa mlađih uzrasnih kategorija za 2023. godinu uručena je ŽRK 1234 Virovitica, uzrastu U-9, i RK Viro Virovitica, uzrastu U-13. Nagrada za zapažene rezultate i promociju košarke u mlađim uzrasnim kategorijama za 2023. godinu dodijeljena je uzrastu M-13 KK Virka Virovitica, a nagrada za najperspektivnijeg sportaša u mlađim dobnim kategorijama za 2023. godinu pripala je Janu Duiću iz Atletskog kluba Virovitica.

Svečanosti proglašenja nazočili su, među ostalima, zamjenik župana Marijo Klement, direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Tamara Štefanec, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, predsjednik Sportske zajednice grada Virovitice Josip Škrablin, tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović te tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec. (www.icv.hr, mra, tm, foto: M. Šolc)

 

 

Share Button