Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. siječnja 2024.

Načelnik Općine Špišić Bukovica, Hrvoje Miler: Želimo da sva djeca imaju svoje mjesto u vrtiću

Općina Špišić Bukovica pamtit će prošlu godinu kao godinu ulaganja u važna komunalna i društvena područja. Načelnik Hrvoje Miler izdvojio je neke od njih.

Koje biste investicije izdvojili kao najvažnije u 2023. godini?

To su rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića, početak rekonstrukcije Područne škole u Okrugljači, izgradnja nogostupa u Bušetini i Okrugljači te navodnjavanje nogometnih igrališta u Bušetini i Okrugljači. Također, izgradili smo poučne staze oko ribnjaka Zidine, proveli rekonstrukciju Vatrogasnog doma DVD-a Špišić Bukovica, a odobrena su nam sredstva i za izgradnju kanalizacije u Vukosavljevici.

Koji događaj biste izdvojili kao poseban, po kojem ćete pamtiti godinu iza nas?

Posebno bih izdvojio dogradnju Dječjeg vrtića i odobrenje sredstava za izgradnju kanalizacije u naselju Vukosavljevica.

Što očekuje općinu u 2024. godini, sukladno planovima i programima gradnje?

Nadamo se da će nam konačno sva djeca predškolske dobi moći upisati vrtić i da nijedno dijete neće ostati neupisano. Također, očekujemo početak radova na izgradnji kanalizacije u Vukosavljevici te završetak rekonstrukcije, odnosno energetsku obnovu na Područnoj školi u Okrugljači.

Kako koristite demografske mjere?

Općina kroz demografske mjere puno pomaže sumještanima. Najveća je financiranje Dječjeg vrtića „Čarobna šuma“. Isto tako, darujemo gradilišta mladim obiteljima u naselju Vukosavljevica, gdje već imamo prve sumještane u novoizgrađenoj kući na darovanoj parceli. Od 2024. godine uvodimo financijsku pomoć pri kupovini ili rekonstrukciji obiteljskih kuća za mlade sumještane naše općine.

Uz to sufinanciramo svako novorođeno dijete na području naše općine, a također sufinanciramo i kupnju radnih bilježnica, prijevoz učenika te stipendiramo studente. Gledamo da od rođenja do završetka redovnog školovanja pomažemo djeci i njihovim roditeljima.

Kako ocjenjujete suradnju s udrugama, klubovima, tvrtkama i obrtnicima, odnosno kako Općina vidi suradnju s lokalnom zajednicom?

Smatram da je suradnja s udrugama, klubovima i svima ostalima na visokoj razini, no vjerujem da bi oni na to pitanje mogli bolje odgovoriti nego ja.

Kako dugoročno vidite razvitak općine – koje investicije su još potrebne, ali možda neće naći svoje mjesto u planovima, natječajima i proračunu za ovu godinu?

Što se tiče planova i investicija, tu bih svakako spomenuo izgradnju kanalizacije u preostalim našim naseljima, dovršetak izgradnje nogostupa i ostale komunalne infrastrukture. U planu nam je i uređenje vodotoka Lendave, a najviše dovršetak brze ceste do Zagreba koja prolazi kroz Špišić Bukovicu. (www.icv.hr, ib)

Share Button