Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. veljače 2024.

VIROEXPO 2024. Poznati meteorolog Zoran Vakula posjetiteljima predstavio svoje “Vremenaste priče”

Na ovogodišnjem, 27. Viroexpu gostovao je i poznati hrvatski meteorolog Zoran Vakula, a posjetiteljima sajma predstavio je svoje slikovnice pod nazivom “Vremenaste priče”. Svi zainteresirani tako su na zanimljiv i interaktivan način mogli učiti u meteorologiji.

“Veseli me što sam ove godine imao priliku sudjelovati na sajmu Viroexpo i razgovarati s brojnim posjetiteljima i tom ih prigodom malo educirati o meteorološkim pojmovima, da dobiju neke spoznaje o kiši, snijegu, vjetru, munjama, oblacima, dugi i kako sve to nastaje” – rekao je Vakula.

S velikim zanimanjem predavanje su slušali mališani, kojima su ove meteoslikovnice i namijenjene.

“Nadam se da će se netko od ove djece koja su slušala predavanje zainteresirati za, možda ne meteorologiju, ali za prirodne znanosti i da će krenuti stopama ljubitelja prirode, možda biologa, kemičara, fizičara, ali još ljepše ako to bude baš meteorologija, jer nam u Hrvatskoj zaista nedostaje meteorologa” – zaključio je Vakula.

Slikovnice, kojima autor želi promovirati meteorološku struku, nastale su 2021. godine u suradnji s poznatim ilustratorom i karikaturistom Nikom Titanikom, a do sada su objavljeni naslovi “Vjetropirasta”, “Oblačasta”, “Sunčasta”, “Pahuljasta” i “Kapljičasta”. (www.icv.hr, ts, Foto: A. Zeko)

 
Share Button