Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. veljače 2024.

U Knjižnici i čitaonica Virovitica održan Stručni skup učitelja hrvatskog jezika osnovnih škola Virovitičko-podravske županije

Na Međunarodni dan materinjeg jezika u Knjižnici i čitaonici Virovitica održan je Stručni skup učitelja hrvatskog jezika osnovnih škola Virovitičko-podravske županije i učitelja razredne nastave. Voditeljica Županijskog stručnog vijeća za hrvatski jezik Ivančica Fett Škvarić, pozdravila je nazočne i predstavile gošće: Ingrid Padjen Đurić, višu savjetnicu iz Hrvatskog audio vizualnog centra i Marinu Zlatarić, filmsku edukatoricu, prof. hrvatskog jezika.

Skup je podržao gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, koji se obratio prigodnim riječima, naglasivši važnost i dragocjenost učitelja, koji unatoč izazovima uče, promiču hrvatski jezik i prenose učenicima ljubav prema materinjem jeziku. Tema predavanja Metodika filma u nastavi i izvannastavnim aktivnostima-kako i zašto, podijeljena je na nekoliko cjelina: Književnost na filmu, Jezik, izražavanje i pravopis na filmu, Filmska grupa i Utjecaj filma na djecu i mlade. Svaka od cjelina popraćena je kratkim filmskim primjerima učenika (knjiznicavirovitica.hr)

Share Button