Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. ožujka 2024.

U OŠ Vladimir Nazor u Novoj Bukovici održano županijsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”, doznajte tko ide na državnu razinu natjecanja

Osnovna škola Vladimira Nazora u Novoj Bukovici bila je domaćin 15. izdanja županijske razine natjecanja “Čitanjem do zvijezda” koje se održalo 1. ožujka 2024., a pristupilo mu je 16 učenika iz ukupno pet osnovnih škola.

Čitanjem do zvijezda nacionalni je projekt Knjižničarskoga društva Međimurske županije, a namijenjen je svim ljubiteljima knjige i čitanja koji ovim putem imaju priliku iskazati svoju kreativnost i ljubav prema čitanju. Cilj projekta je potaknuti čitanje i promicati kulturu čitanja, a tema ovogodišnjega natjecanja bila je “Čitam, mislim, razgovaram”.

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice ravnateljice Škole Larete Žubrinić i županijske koordinatorice Božice Filipović Veg, uslijedilo je predstavljanje kreativnih radova, a zatim i kviz znanja. Za vrijeme iščekivanja rezultata, učenici i mentori družili su se, fotografirali, dijelili svoja iskustva i stavove o pročitanim knjigama te gledali film. Nakon objave rezultata, svi učenici dobili su zahvalnice za sudjelovanje, a oni najuspješniji dobili su priznanja i  prigodne darove Školske knjige. Nagrađene su bile i njihove mentorice.

Natjecanje je prošlo u ugodnoj i pozitivnoj atmosferi, stekla su se nova iskustva i prijateljstva, a bodovno je bilo vrlo napeto. 1-2 boda presudila su konačnome poretku koji izgleda ovako:

KVIZ ZNANJA

  1. Katolička osnovna škola u Virovitici, 90 bodova (idu na državnu razinu)
  2. OŠ Petra Preradovića, Pitomača, 88 bodova (idu na državnu razinu)
  3. OŠ Vladimira Nazora, Nova Bukovica, 87 bodova
  4. OŠ ”Ivan Goran Kovačić”, Zdenci, 69 bodova
  5. Oš ”Vladimir Nazor” Virovitica, 68 bodova

KREATIVNI URADAK

  1. Ivana Knapić, OŠ Vladimira Nazora, Nova Bukovica, 105 bodova (ide na državnu razinu)
  2. Vanja Vampovac, OŠ ”Vladimir Nazor” Virovitica, 96 bodova

Čestitamo najboljim ekipama i učenicima kao i njihovim mentorima te im želimo puno sreće u predstavljanju Virovitičko-podravske županije na državnoj razini. (Iva Idek, Foto: I. Idek, R. Živković)

Share Button