Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. ožujka 2024.

Novi dječji vrtić u Virovitici: Gradonačelnik Ivica Kirin potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa sa suradnicima, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu svečano su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru drugog Poziva „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“. Poziv je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u sklopu Operativnog programa Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Gradu Virovitici bespovratna sredstva su dodijeljena za izgradnju nove zgrade vrtića, a projekt je prijavila Razvojna agencija VTA.

Ugovor je preuzeo gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Naš grad dobiva novi dječji vrtić koji će moći pohađati 206 mališana. Ovo je važan korak prema poboljšanju pristupa kvalitetnom obrazovanju za djecu, a roditeljima će ujedno olakšati usklađivanje obiteljskih i poslovnih obaveza”, naglasio je gradonačelnik I. Kirin uz zahvalu predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću te ministru Radovanu Fuchsu i suradnicima.

Ulaganjem u izgradnju i opremanje nove zgrade dječjeg vrtića osigurat će se infrastrukturni i materijalni kapaciteti za boravak djece s ciljem povećanja dostupnosti predškolskog odgoja i obrazovanja. Djeci vrtićke dobi i njihovim roditeljima omogućit će se uključivanje djece u predškolski odgoj i obrazovanje, kako zbog socijalizacije tako i zbog usklađivanja obiteljskog i privatnog života. Nova vrtićka zgrada nalazit će se u sklopu kompleksa bivše vojarne koji se sada postepeno prenamjenjuje u odgojno-obrazovni te sveučilišno-istraživački kompleks.

Ukupna vrijednost projekta je 5.081.722,06 eura. (virovitica.hr)

Share Button