Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. ožujka 2024.

Sport, glazba i dobro djelo u Virovitici: Na turniru “Uskrs u svakom domu” pobijedili liječnici i medicinski tehničari OB Virovitica

Opća bolnica Virovitica, odnosno liječnici i medicinski tehničari pobjednici su sportsko-humanitarnog turnira “Uskrs u svakom domu” koji je, nakon četiri godine pauze zbog pandemije korona virusa, održan u sportskoj dvorani OŠ Vladimir Nazor u Virovitici.

Podsjetimo, riječ je o manifestaciji koja ima za cilj prikupiti dobrovoljan prilog za potrebe Caritasa Župe sv. Roka i koji je namijenjen siromašnim obiteljima, za koje će se osigurati hrana i higijenske potrepštine. Organiziraju je Župa sv. Roka i PU virovitičko-podravska, uz potporu Grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije, TZ grada Virovitice, Sportske zajednice grada Virovitice, Društva sportske rekreacije Podgorje uz medijsko pokroviteljstvo Informativnog centra Virovitica.

Snage u malom nogometu i povlačenju užeta tako su odmjerili fratri, odnosno svećenici i ministranti, policajci PU virovitičko-podravske, djelatnici Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije te po prvi puta zaposlenici Opće bolnice Virovitica. U bogatom zabavnom programu nastupili su Gradska glazba i mažoretkinje Gradske glazbe, Glazbena igraonica i Slavuji Glazbene škole Jan Vlašimsky u Virovitici, Grupa Artes te župni dječji zbor “Zvončići”.

Program je vodio umirovljeni virovitički novinar i urednik Trpimir Markotić. 

Gost večeri, Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra, za ovu je prigodu kožnu jaknu zamijenio dresom te je za ekipu fratara zaigrao u malom nogometu. 

“Iako smo vidjeli zanimljive sportske trenutke, koji su službeno iznjedrili pobjednike, na ovoj su manifestaciji zapravo pobjednici svi, od sportaša, glazbenika do publike, jer nam je cilj zajedništvo, potpora i to da smo kao jedno za potrebite. Pred nama je najveći kršćanski blagdan Uskrs i želimo da ga dostojanstveno dočekaju svi naši sugrađani, a pogotovo oni koji žive u skromnim uvjetima, a kojima će pomoći sredstva od ove akcije” – rekao je fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Roka zahvalivši svima na sudjelovanju i potpori te pohvalivši srčanost svih sudionika sportskih natjecanja.  

Da je smisao turnira bio, uz humanitarni karakter, ujedno javnosti pokazati jedno drugo lice policije, naglasio je načelnik PU virovitičko-podravske Marcel Štrok. Policija je na turniru od samih početaka i sudjelovanje im je i čast i ponos, kaže. 

“Građani su navikli na policiju kao na jedno ozbiljno državno tijelo koje ima represivni karakter, a ovo nam je bila prilika da se uprava i službenici još jednom pokažu u sasvim drugom svjetlu. Želimo pokazati kako itekako imamo osjećaj za građane ove županije i grada” – ističe načelnik. 

Virovitička gradska Uprava i Virovitičko-podravska županija nastupili su zajedno, a iako su ih zbog ranijih performansi i pobjeda u povlačenju konopa mnogi smatrali “gotovim” favoritom, ove godine titula najjače ekipe pripala je “novacima” – Općoj bolnici Virovitica. 

Gradonačelnik Ivica Kirin, koji je na turnir stigao sa suradnicima, ističe kako je riječ o zabavnoj manifestaciji koja okuplja sve generacije i pomaže da Uskrs zaista dođe u svaki dom i to putem ljudi dobra srca. U šali dodaje kako su se posebno pripremali za turnir – netko treningom, netko poštedom od njega. 

“Ovaj turnir nas podsjeća kako je Uskrs blagdan u kojem je potrebno razmišljati ne samo o sebi, već i o drugima te je lijepo vidjeti cijele obitelji, djecu, roditelje, da dolaze na turnir sa osmijehom na licu i sudjeluju u dobrom djelu. Mi smo ove godine kao Grad osigurali i uskrsnice, a četrdesetak potrebitih obitelji s područja grada ćemo darivati prigodnim poklonima, no kao samouprava javili smo se i ovaj put na turnir kako bismo i novčanim prilogom, ali i sudjelovanjem u malom nogometu i povlačenju užeta dali obol pomoći Caritasu i najpotrebitijima” – poručio je I. Kirin. 

Na turniru je zaigrao i župan Igor Andrović sa suradnicima.  

“Drago mi je što smo i na terenu bili zajedno s kolegama iz Gradske uprave, a s kojima uspješno surađujemo na brojnim projektima, a ovdje smo ujedinjeni i s ciljem humanitarne pomoći našim potrebitim građanima. Želimo da Uskrs zaista dođe u svaki dom, da ovaj kršćanski blagdan svi provedu dostojanstveno, a posebno pohvaljujem našu publiku, potporu s tribina, koja je i ove godine dala obol akciji i bez koje cijeli ovaj susret ne bi bio ni tako veseo ni poseban” – rekao je župan. 

Da im je pobjeda draga, ali da im je još draže to što su mogli na ovaj način pomoći sugrađanima koji teško žive, istaknuo je ravnatelj OB Dinko Blažević. Bolnica je na turniru sudjelovala prvi put i pokazala da čuva jake snage sportaša u svojim redovima. 

“Intezivno smo se pripremali, radom u bolnici s pacijentima, a to se odrazilo i na sportskim terenima” – simpatično je uoči turnira rekao dr. Dejan Radaković, dodavši kako su radosni što su mogli i na ovaj način pomoći sugrađanima. 

Konačni poredak turnira je: 

POVLAČENJE KONOPA: 

  1. Opća bolnica Virovitica
  2. Grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija
  3. PU virovitičko-podravska
  4. Fratri

MALI NOGOMET

  1. Opća bolnica Virovitica
  2. Grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija
  3. Fratri 
  4. PU virovitičko-podravska 

(www.icv.hr, mlo, www.vpz.hr, Foto: A. Zeko)

Share Button