Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. ožujka 2024.

Na atletskoj stazi u Virovitici održan prvi zajednički trening za humanitarnu utrku Wings for Life World Run u Zadru

Na atletskoj stazi u Virovitici održan je prvi zajednički trening trkačkih entuzijasta koji su ovom prilikom otvorili sezonu treninga za humanitarnu utrku Wings for Life World Run u Zadru. Trening je bio namijenjen svim tipovima trkača, a vodio ga je Robert Radojković, višestruki pobjednik i predstavnik Wings for Life World Run.

„Okupili smo se ovdje sa svrhom promocije trčanja i zdravog načina života te kako bismo se zajedno pripremili za buduće utrke. Cilj nam je družiti se, izmijeniti iskustva s ostalim trkačima, pitati, vidjeti i naučiti tijekom trčanja, posebno kako ispravno trenirati. Ovo je prvi trening, pilot projekt i ovisno o daljnjoj organizaciji, nadamo se i još kojem zajedničkom treningu u drugim županijama, posebno jer ove godine Hrvatska zajednica županija ima i svoj tim“ – rekao je Radojković.

„Volim svoju županiju“ naziv je tima Hrvatske zajednice županija te promovira posebnosti hrvatskih županija, a kapetan tima je virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je ovom prilikom naglasio važnost bavljenja sportom.

„Redovita tjelesna aktivnost jedan je od najvažnijih faktora održavanja dobrog zdravlja i prevencije prekomjerne tjelesne mase, stoga moramo osvijestiti sve građane, mlade i stare da budu tjelesno aktivni i bave se sportom. Ponosan sam što mogu reći da smo županija koja je u proteklih nekoliko godina krenula s organizacijom ozbiljnih utrka diljem županija te svakim danom brojimo sve više trkača. Iz tog razloga, ova županija i ovaj grad pravi su odabir za održavanje prvog treninga za utrku u Zadru“ – zaključio je župan Andrović zahvalivši organizatorima i svim trkačima na dolasku.

Svjetski poznata utrka Wings for Life ove godine održat će se 5. svibnja u Zadru, a stopostotna vrijednost Wings for Life World Run startnina i donacija namijenjena je za klinička istraživanja ozljeda leđne moždine. (www.vpz.hr, Foto: A. Zeko)

Share Button