Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. ožujka 2024.

Učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače u sklopu projekta “Upoznajte naše priče” posjetili Split

Osam učenika srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače u pratnji dvije profesorice, stigli su vlakom u Split kako bi u sklopu projekta „Upoznajte naše priče – promocijom zanimanja i stručnim usavršavanjem do stručnog kadra i održivog turizma u jedinstvenim luksuznim hotelima“ obišli dva luksuzna hotela u Splitu. Projekt „Upoznajte naše priče“ provodi Udruga jedinstvenih hrvatskih hotela Impresia uz podršku i sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta te uz pridružene partnere: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Turističko-ugostiteljska škola Split, Zagrebačka škola ekonomije i managementa.

Učenici su tijekom vikenda obišli hotele gdje su ih voditeljica Mija Medić i voditelj Frane Kunac upoznali s različitim hotelskim odjeljenjima i zanimanjima te mogućnostima razvoja unutar hotelijerstva. Učenici iz Pitomače upoznali su i učenike iz Turističko-ugostiteljske škole Split koji su se također uključili u ovaj projekt te su nakon zajedničkog obilaska hotela svoje kolege iz Pitomače poveli u obilazak svog grada te prezentirali i svoje vještine turističkih vodiča.

„Ovo je hvalevrijedan projekt jer smatramo da učenici ne mogu usvojiti sve vještine i znanja potrebna za rad u turizmu samo u školi, već moramo raditi u sinergiji i škole i poslodavci. Organiziranje posjeta turističkim destinacijama i hotelima učenicima omogućava da vide kako teorija koju uče u školi ima praktičnu primjenu. Da je ovo koristan i poučan projekt dokazuje ponovna prijava dvojice učenika naše škole koji su u projektu sudjelovali prošle godine. Učenici su bili toliko oduševljeni aktivnostima projekta da su svojom  ponovnom prijavom motivirali i ostale učenike naše škole da se prijave za sudjelovanje. Ulaganje u ljude u turizmu od ključne je važnosti za unapređenje kvalitete usluga, razvoj industrije i stvaranje održivog i konkurentnog turističkog sektora. Smatramo da kroz podršku obrazovanja, treningom i motiviranjem zaposlenika, turizam može postati još uspješnija industrija“ – naglasila je prof. Jasmina Pavičić, profesorica iz Srednje škole Stjepana Sulimanca.

„Turističko-ugostiteljska škola Split je drugu godinu zaredom partner u ovom hvalevrijednom projektu koji našim učenicima otvara vrata u budućnost turističkog svijeta s naglaskom na branšu impresivnih hotela koji svoj identitet i uspješnost u poslovanju temelje na doživljaju gosta. Nekolicina naših učenika 2a razreda- smjer Hotelijersko-turistički tehničar, zahvaljujući činjenici da su napisali najbolja motivacijska pisma objašnjavajući što za njih znači turizam i kako zamišljaju svoju karijeru u turizmu, dobili su priliku ne samo zaviriti u svijet jedinstvenih hotela, nego istovremeno u ulozi domaćina, svojim vršnjacima pružiti što bolji doživljaj grada Splita kao destinacije. Iskustvo je pokazalo kako projekti ovakvog tipa, koji omogućavaju našim učenicima da znanja stečena u učionici primjenjuju u praksi uz suradnju sa Ministarstvom turizma i sporta i gospodarskim subjektima, u konačnici vode do visoko motiviranih i kvalitetnih djelatnika u turizmu, što je osnovni cilj obrazovanja u sektoru turizma“ – izjavila je Andrea Bilandžić, voditelj promidžbe RCK FIT Split, Turističko-ugostiteljske škole Split. Više fotografija pogledajte OVDJE. (Udruga jedinstvenih hrvatskih hotela Impresia) 

Share Button