Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. travnja 2024.

Javni poziv za iskaz interesa Zaželi – Prevencija institucionalizacije: Projekt “Za njih smo uvijek tu III”

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Opći cilj je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi. Specifični cilj je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Projektom „Za njih smo uvijek tu III“, SF.3.4.11.01.0403 ostvarit će se cilj povećanja socijalne uključenosti te će se prevenirati institucionalizacija ranjivih skupina na području Virovitičko-podravske županije osiguravanjem dugotrajne skrbi u svakodnevnom životu starijem osobama i osobama s invaliditetom.

Propisano je da se u projekt mogu kao korisnici uključiti dvije kategorije osoba:

1. osobe starije od 65 godina

2. odrasle osobe s invaliditetom.

Za pripremu i plan provedbe projektnih aktivnosti te zbog propisanih uvjeta programa Zaželi potrebno je ustanoviti koliko zainteresiranih korisnika, osoba u potrebi ispunjava uvjete natječaja stoga molimo sve zainteresirane osobe s područja Gradova: Virovitica i Slatina, te s područja Općina: Suhopolje, Gradina, Pitomača, Lukač, Špišić Bukovica, Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje i Voćin da se prijave na ovaj Poziv ukoliko žele biti korisnici projekta „Za njih smo uvijek tu III“.

Sve potrebne informacije, uvjete uključenja u projekt i obrasce potražite OVDJE. (dijabetesklubtip1.hr, Foto/ Ilustracija)

Share Button