Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. travnja 2024.

U novom vrtiću u Mikleušu mjesta će biti za 32-oje djece, doznajte koji se još projekti ostvaruju na području ove općine

Novoobnovljeni krov na Mjesnom domu u Četekovcu, novo vatrogasno kombi vozilo, ali i novo dječje igralište koje je stalno puno kod OŠ Mikleuš, samo su neki od projekata s kojima je virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, te saborske zastupnike Josipa Đakića i Vesne Bedeković, upoznao načelnik općine Mikleuša Robert Grabar. U četvrtak je Općina Mikleuš dobila sredstva od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za uređenje mosta kod zgrade Doma zdravlja VPŽ u Mikleušu, gdje je već uređeno parkiralište i njegov prilaz, kao i Ulica Antuna Kanižlića.

  • Time smo spriječili poplave koje su znale nastajati kod većih oborina – naglasio je Robert Grabar.

Zanimljivo, na području ove općine, očišćeno je 5 „seoskih“ bunara (četiri ih je u Mikleušu jedan u Čojlugu), a uređena je i kuća oproštaja u Mikleušu.

  • To je tek jedan manji dio projekata, a ona koji nas najviše veseli je gradnja dječjeg vrtića u Mikleušu – podcrtao je Grabar.

Podsjetimo, Ministarstvo znanosti o obrazovanja osiguralo je bespovratna sredstva za njegovu gradnju, a projekt je Općine Mikleuš prijavila uz savjetodavnu potporu VIDRA-e u sklopu poziva na dodjelu bespovratnih sredstava za „Izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova iz NPOO-a.  U novom vrtiću mjesta će biti za 32-oje djece, jasličke i vrtićke dobi. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button