Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. travnja 2024.

Župan Igor Andrović, u Suhopolju otvorio igralište s multifunkcionalnim terenom na kojem se nalaze, tereni za – rukomet, nogomet, futsal, tenis, odbojku i badminton

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, u Suhopolju je otvorio igralište s multifunkcionalnim terenom NK Suhopolja na kojem se nalaze, tereni za – rukomet, nogomet, futsal, tenis, odbojku i badminton.

  • Ovo je zaista prekrasno sportsko zdanje, prvo ovakvo na području naše županije. Lijepo je vidjeti ovako velik broj djece i malih sportaša na jednom mjestu, što je zapravo bio i glavni cilj ovog, ali i budućih projekata. Djeca kroz sport uče igrati po pravilima, sport promiče zdravi način života i kao takav jedan je od ključnih razvojnih smjernica ne samo u općini Suhopolje, već i na području cijele županije. Mi kao Županija ulažemo znatna sredstva u sport, a ovom prilikom želim još jednom podsjetiti i na veliki projekt Ministarstva turizma i sporta koje je ove godine po prvi put izdvojilo sredstva za županijske sportske zajednice za sufinanciranje programa razvoja sporta od interesa za lokalnu zajednicu. Virovitičko-podravska županija je prepoznala vrijednost tog programa te svu opremu dodatno sufinancirala u iznosu od 21.520,50 eura kako bi se klubovima u potpunosti mogla kupiti nova sportska oprema i rekviziti potrebni za rad. Očito je da interes za sportom raste, a mi ćemo kroz svoj rad nastaviti i dalje pomagati ovakve projekte – rekao je Igor Andrović te naglasio kako je sport velika životna škola i treba biti dostupan svima.

U Suhopolju je riječ je o projektu „Rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom“ koji je prijavljen uz savjetodavnu pomoć VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije te je odobren na Natječaju za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina – Ministarstva turizma i sporta. Vrijednost sufinanciranja iznosila je 41.444,50 eura, što je oko polovine ukupnog iznosa vrijednosti projekta, a ostatak financijskih sredstava izdvojeno je iz proračuna Općine Suhopolje.

  • Nakon izvršene rekonstrukcije i opremanja postojećeg igrališta, možemo se pohvaliti predivnim, modernim i atraktivnim multifunkcionalnim igralištem. Igralište nije namijenjeno samo djeci i amaterima, već i iskusnim sportašima. Osim toga, ostavili smo dovoljno prostora za buduću prilagodbu sportova koji će se tek razvijati, poput atletike ili neke druge sportske aktivnosti. Stavljanjem multifunkcionalnog sportskog terena u funkciju nadamo se još većem broju posjeta sportaša i svih rekreativaca na našem području, a velik broj djece već sada je najbolji dokaz da smo zacrtani cilj i ostvarili – rekao je načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal.

U prigodi otvorenja, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, te saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, donirali su Školi nogometa NK Suhopolje pet nogometnih lopti. Osim toga, župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, zaigrali su tenis s perspektivnim virovitičkim teniskim dvojcem, Nikom Dragičević i Dominikom Sabolićem. Iako se igralo kratko, slavio je dvojac Andrović – Dragičević. (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button