Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. travnja 2024.

Općina Lukač: Broj poduzetnika im je svake godine sve veći, uvjeti za življenje idealni, a radovi diljem općine, nikad ne staju

Broj poduzetnika im je svake godine sve veći, uvjeti za življenje idealni, a radovi diljem općine, nikad ne staju. I kad nešto prestane, s drugim počnu. To je općina Lukač, koju su u petak obišli, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, a sve u pratnji načelnika Općine Lukač, neumornog Đure Bukvića.

Nazočni su obišli Mjesni dom u Breziku, kao i radove na pješačkoj stazi u istoimenom naselju, gdje je djece sve više. Vrijednost radova na pješačkoj stazi iznosi 87.133,03 eura, a sredstava su osigurana iz Proračuna općine Lukač. Osim toga, u središtu Lukača, gradi se prekrasan društveni dom. Očekuje se da njegov završetak bude iduće godine. Radovi su počeli 2022., ukupna vrijednost radova prve faze je iznosila 257.589,78 eura, a dio je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Vrijednost druge faze, koja se odnosi na uređenje i opremanje društvenog doma u Lukaču s okolišem, iznosi 654.790,99 eura…

Potom su obišli Turanovac, u kojem se gradi pješačka staza (oko 1.200 metara), ukupne vrijednosti 115.657,92 eura. Dio sredstava je dobiven je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a veći dio dolazi iz Proračuna općine Lukač.

O obilasku projekata na ovom području, obišli su Kapela Dvor, gdje je u istoimenom mjestu, postavljen krov na tribinama NK Dinama. Investicija je to od 20.000 eura Općine Lukač. Istodobno, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, te saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, ovom su klubu poklonili pet nogometnih lopti. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button