Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. svibnja 2024.

Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica osvojile brojne medalje na Državnom prvenstvu u Varaždinu te se kvalificirale na Europsko

Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica sudjelovale su na 27. Državnom prvenstvu mažoretkinja koje se održalo 11. i 12. svibnja u Varaždinu. Natjecanje koje je organizirao Hrvatski mažoret savez, održano je u Areni Varaždin, a sudjelovalo je 40 formacija, 46 neformacija i 239 natjecateljica Prvog i Višeg koraka.

Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica, nakon dugo vremena, nastupile su sa svim svojim sastavima i ostvarile odlične rezultate. Nakon svečane povorke u povodu otvorenja prvenstva, uslijedilo je natjecanje za najmlađe natjecateljice – “Prvi i Viši korak”. Djevojčice su bile sjajne s osvojene dvije zlatne medalje i šest srebrnih u kategoriji Prvi korak, te devet zlatnih, tri srebrne i jednom brončanom medaljom u kategoriji Viši korak.

Seniorski sastav se u kategoriji palice (mace) sa svojom izvrsnom koreografijom i osvojenim 4. mjestom uspio kvalificirati na Europsko prvenstvo. Kadetski sastav, u kategoriji palice (mace) je također postigao sjajan uspjeh, za brončanu medalju im je nedostajalo 0,07 bodova te su se i one kvalificirale na Europsko prvenstvo. Kadetkinje u kategoriji štap su se pak kući vratile sa osvojenim 14. mjestom u velikoj i jakoj konkurenciji.

Uz to, Ines Meter u kategoriji solo seniorke palica(mace), osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju, a Stella Kocijan u kategoriji solo kadetkinje palica (mace) osvojila je treće mjesto i brončanu medalju.

Većini djevojka, osim seniorskog sastava, ovo je bilo prvo veće putovanje izvan vlastitog grada i županije, te prvo natjecanje uopće.

“Jako smo ponosne na djevojčice i djevojke koje su dale sve od sebe i predstavile se u najboljem mogućem izdanju. Zahvaljujemo i roditeljima koji su bili s nama i koji su nas bodrili tijekom natjecanja, kao i članovima orkestra te svim sponzorima, a posebno Gradu i Županiji” – poručile su trenerice Ena Morović, Ana Svat i Ana Paloš. 

Ovim putem, Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitice, pozivaju sve djevojke i djevojčice od 3 do 25 godina koje im se žele pridružiti i zaplesati s njima, da dođu na upise utorkom i četvrtkom od 19 sati do 20 sati u dvoranu Katoličke osnovne škole. (icv.hr, ap, Foto: Mažoretkinje GG Virovitica)

Share Button