Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. svibnja 2024.

Bronca za Industrijsko-obrtničku škola Virovitica: Domagoj Barčan i Karlo Korač, uz mentora Zorana Kozjaka osmislili krevet koji masira, grije i hladi stopala…

Zamislite da nakon napornog dana dođete kući i legnete u krevet koji u isto vrijeme hladi i masira umorna stopala. Zvuči predobro da bi bilo istinito? Ne, riječ je o pravom proizvodu, naziva Klimatizirani masažni krevet, koji su napravili Domagoj Barčan, učenik prvog razreda smjera CNC operater i Karlo Korač, učenik prvog razreda smjera Instalater grijanja i klimatizacije, pod vodstvom svog mentora, strukovnog učitelja, Zorana Kozjaka iz Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici.

Za ovu sjajnu ideju koju su pretvorili u ugodan i koristan proizvod, dobili su broncu na 9. nacionalnoj izložbi inovacija koja se održala u Ivanić-Gradu. Virovitičani, koji se inače uvijek kući vrate s nagradama sa sajmova inovacija, učinili su to i ovaj put, ponosni što je njihov krevet osvojio broncu između 88 inovacija s kojima su se predstavili sami inovatori, udruge inovatora, osnovne, srednje i visoke škole iz Republike Hrvatske.

Klimatizirani masažni krevet namijenjen je opuštanju, a posebnu blagodat od njega može imati starija populacija, odnosno naši umirovljenici. Putem blagog zagrijavanja ili hlađenja stopala krevet regulira temperaturu tijela te uz istovremenu laganu masažu stopala vrlo učinkovito smanjuje tegobe, opušta, ublažava osjećaj napetosti i bolova – kazao je mentor Zoran Kozjak.

Za sve one koji će sigurno poželjeti isprobati ovaj poseban krevet, virovitički inovatori kažu kako će to biti moguće u školi ili na nekom od sajmova na kojem će ga predstaviti i široj publici. Klimatizirani masažni krevet samo je jedna u nizu inovacija koja je osvojila nagradu. Podsjećamo, njihovih ruku djelo su i masažna klupa, okomiti stalak za bicikle, samonatapajući cvjetnjak i brojni drugi, a koje su im priskrbile epitet uspješnih, kreativnih i naprednih inovatora na našem području. (www.icv.hr, Fotografije: Zoran Kozjak)

Share Button