Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. svibnja 2024.

Hrvatska zajednica županija oformila je Radnu skupinu za turizam, za voditeljicu je izabrana Nina Kukurin

Na 69. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija donesen je Zaključak o formiranju Radne skupine za turizam. Potaknuti višegodišnjim obaranjem rekorda kad je turistička sezona u Hrvatskoj u pitanju, članovi Izvršnog odbora su na svojoj posljednjoj sjednici održanoj u Karlovcu donijeli Zaključak o formiranju Radne skupine za turizam.

Republika Hrvatska svake sezone bilježi sve veći broj turističkih dolazaka što nerijetko dovodi do dostizanja maksimalnih smještajnih kapaciteta te se pojavila potreba za razvojem turizma koji je održiv na razini cijele zemlje. Zadatak članova Radne skupine za turizam bit će u koordinaciji s Ministarstvom turizma i sporta pronaći rješenja za sve izazove s kojima se susreću županije u turističkoj sezoni.

Prva sjednica Radne skupine održana je online – za voditeljicu radne skupine jednoglasno je izabrana Nina Kukurin, pomoćnica pročelnice za pravne i druge stručne poslove Istarske županije, a za zamjenu voditeljice Željko Fanjak, direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije.

U izradi Plana rada Radne skupine sudjelovat će svi članovi predlaganjem tema koje će biti u fokusu djelovanja radne skupine u idućem razdoblju.

Nina Kukurin diplomirala je pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu, te stekla titulu mag.iur. Stručni magisterij LLM iz međunarodnog trgovačkog i poslovnog prava završila je 2010.g. na Pravnom fakultetu Sveučilišta Fordham u New Yorku. Na sveučilištu Harvard, Kennedy School of Government usavršavala se kroz program Mastering Trade Policy. Osobitu pažnju pri specijalizaciji usmjerila je na područje diplomacije, pregovora i međunarodnih odnosa u kontekstu međunarodne trgovine. Kaže da je kroz rad i školovanje imala prilike paralelno upoznavati razne nacionalne i međunarodne, obrazovne i poslovne sustave, te nakon 5 godina života i rada u New Yorku odabire povratak u Hrvatsku. Ističe da jako voli svoj posao u Istarskoj županiji, upravnom odjelu za turizam jer ima osjećaj da može doprinijeti stečenim znanjima i iskustvom, te vratiti zajednici i društvu posebni doprinos obavljanjem javne službe.

Od 2021. godine Željko Fanjak zaposlen je na mjestu direktora Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije. Prije preuzimanja navedene funkcije kao magistar ekonomije, radno iskustvo je stekao na području marketinga i razvoja tržišta u Karlovačkoj pivovari d.o.o., Samsung Electronics Austria GmbH, te u Karlovačkoj županiji predlaganjem mjera za razvoj gospodarstva, izvršavanjem najsloženijih stručnih poslova te praćenjem realizacije projekata. (www.hrvzz.hr)

Share Button