Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. svibnja 2024.

Državni zavod za statistiku: Virovitičko-podravska županija jedna je od pet HR županija u kojoj najviše rastu neto plaće, one su u odnosu na ožujak 2023., veće za 19,7 posto

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, a kako prenosi portal župan.hr, područje Virovitičko-podravske županije, od siječnja do ožujka 2024. godine, bilježi jedno od najvećih povećanja neto plaća u Hrvatskoj. U odnosu na isto razdoblje prošle godine (siječanj – ožujak), plaće su na području VPŽ porasle za 16,4 posto… Gledali se pak samo ožujak 2024., u odnosu na ožujak 2023., tada je rast plaća u Virovitičko-podravskoj županiji i izraženiji te on iznosi 19,7 posto.

Naime, u tri ovogodišnja mjeseca, kao i u ožujku, najveći rast isplaćenih prosječnih neto plaća u odnosu na isto razdoblje lani bio je u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Najveći rast imale su još Šibensko-kninska, Sisačko-moslavačka, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska županija… Pokazuju to objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u prvom tromjesečju 2024. u odnosu na isto razdoblje 2023. porasla je u svim županijama. Najviše je porasla u Vukovarsko-srijemskoj županiji, za 17,4%, nadalje u Šibensko-kninskoj za 17,1%, Sisačko-moslavačkoj za 16,8 posto, Virovitičko-podravskoj i Osječko-baranjskoj za 16,4 posto te Varaždinskoj i Požeško-slavonskoj za 16,2 posto… (zupan.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button