Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. svibnja 2024.

Otvorene su prijave za Sportske praznike koji će se održati od 24. lipnja do 12. srpnja, na području Virovitičko-podravske županije one će biti na pet lokacija, doznajte na kojima

Otvorene su prijave za Sportske praznike koji će se održati od 24. lipnja do 12. srpnja na čak 98 lokacija. Na području Virovitičko-podravske županije je pet lokacija, odnosno, OŠ Petra Preradovića Pitomača, Katolička osnovna škola Virovitica, OŠ Vladimira Nazora Virovitica, OŠ Eugena Kumičića Slatina i OŠ Ivana Brlić Mažuranić Orahovica.

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta, a u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez stvorio je uvjete za ljetne sportske aktivnosti koji okupljaju kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u početnoj 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je u 2023. godini proveden s 13.650 djece i 174 voditelja. Projekt se provodi u svim županijama Republike Hrvatske i gradu Zagrebu u jutarnjim terminima od ponedjeljka do petka tijekom tri tjedna. Voditelji kineziolozi osmišljavaju i provode aktivnosti prema mogućnostima lokacije i interesima polaznika, a sve su aktivnosti dokumentirane.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok. Kako se prijaviti i što je potrebno za prijavu možete doznati OVDJE

A kako su Sportski praznici provedeni prošle godine, možete vidjeti u našem videu. (https://skolski-sport.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

 

Share Button