Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. lipnja 2024.

Priredbom u prigodi Dana škole OŠ Davorin Trstenjak Čađavica obilježeno 210 godina školstva u Čađavici

Priredbom za kraj nastavne godine u Mjesnom domu u Čađavici proslavljen je Dan škole OŠ Davorin Trstenjak Čađavica. Ovom je svečanošću ujedno obilježeno i 210 godina školstva u Čađavici.

Uz učitelje i ostale djelatnike, brojne roditelje učenika škole, ravnatelje i predstavnike prijateljskih vrtića, škola i ustanova svečanosti je nazočio i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, te ravnateljica škole slavljenika Ksenija Žunec koja je na samom početku pozdravila svoje učenike te zaželjela dobrodošlicu svim gostima i ostalim posjetiteljima.

“Jedna smo od općina s najdužom povijesti školstva na našem području. Prva pučka škola koja se spominje u Čađavici bila je u obiteljskoj kući, a zgrada škole izgrađena je tek 1875. godine koju je tada pohađalo 100 učenika, a radio je samo jedan učitelj. Čađavačka škola 1960. postaje Matična škola, a od 1971. godine nosi svoj sadašnji naziv OŠ „Davorin Trstenjak“ Čađavica. Danas broji 116 učenika koji nastavu pohađaju u Čađavici i područnim školama Ilmin Dvor, Noskovci i Sopje. Vjerujem da je ovih 210 godina nešto na što smo svi izuzetno ponosni, a neka nam svaka sljedeća školska godina bude bolja, posebna i uspješnija” – istaknula je ravnateljica Žunec, te se uz čestitku svim učenicima i učiteljima na ovoj velikoj obljetnici zahvalila svim generacijama učenika i učitelja, kao i roditelja koje su svojom marljivošću pomogle rast i razvoj školstva na čađavačkom području.

Svojim su se izvedbama u prepunom mjesnom domu predstavili učenici i učenice Matične škole „Davorin Trstenjak“ Čađavica, te područnih škola Ilmin Dvor, Noskovci i Sopje, dok su voditeljice cjelokupnog programa bile učenice 5. razreda Roberta i Petra Granjaš.

Ova velika obljetnica u prigodi obilježavanja 210 godina školstva u Čađavici i proslava Dana škole bila je ujedno prilika da se uz najuspješnije učenike nagrade i nastavnici te svi ostali koji su doprinijeli radu i razvoju škole, a pohvalnice, zahvalnice i nagrade uručila im je ravnateljica Ksenija Žunec.

Tako je simboličnu nagradu za naj učenicu generacije primila Marija Erdec, a kojoj će još jedna nagrada biti uručena na svečanosti „Zbogom školo do jeseni“.

Pohvalnice i simbolične nagrade su uručene i ostalim zaslužnim učenicima.  Tako su najbolji učenici generacije u Matičnoj školi Čađavica od 1. do 8. razreda redom: Antonio Vampovac, Magdalena Novosel, Marta Franjić, Irina Budimir, Marta Sopjanac, Jana Pejić, Tena Kokorić i Iva Bosak.

Najbolji učenici područnih škola su:

U kombinaciji 1. i 2. r. u PŠ Sopje Luka Marić, u kombinaciji 3. i 4. r. PŠ Sopje Filip Brezovčan, u PŠ Ilmin Dvor najbolja je bila Lotta Dundović, a u PŠ Noskovci u kombinaciji 1. i 3. r. David Sopjanac, a u kombinaciji 2. i 4. r. Lara Varenica.

Nagrađeni su i učenici koji su školu predstavljali na županijskim i regionalnim natjecanjima: Iva Bosak, Lana Benko, Leo Dundović, Monika Đeveljekaj, Marija Erdec,  Roberta Granjaš, Tena Kokorić, Tena Kokorić, Ana Mađarević,  Rafael Obšivač, Jana Pejić, Marta Sopjanac, Matej Šantak, Lana Šošić, Filip Virovac, Alexandar Vuković i Marta Zajček, te njihovi mentori: Andrea Bračun, Kristina Horvat, Bogumila Jaković i Robin Kovačević.

Zahvalnice za 15 godina rada u školi dobili su Matija Hamelec i Andrej Hodonj, za 20 godina Diana Vukušić, a za 35 godina Zvjezdana Heđi i Tatjana Vidaković.

Zahvalnice su za doprinos u radu ove odgojno-obrazovne ustanove dobili i: načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, Vladimir Jelenčić u ime Gradskog društva Crvenog križa Slatina, Branko Gljivar, Marko Meštrović, Nikolina Vrlika, Marina Kurdi, Damir Obšivač i Adrijana Horvat, a iste su zaslužili i domar, spremačice i asistenti u nastavi te predstavnici medija.

U ime svih s nekoliko prigodnih riječi zahvalio se načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

U sklopu proslave Dana škole OŠ Davorin Trstenjak Čađavica između ostaloga održana je i likovna radionica čiji su radovi, kao i radovi sa ostalih kreativnih radionica predstavljeni u prostoru škole prigodnom izložbom, dok su za vrijeme svečane priredbe u čađavačkom Mjesnom domu svoje radove na prodajnoj izložbi izložili članovi Školske zadruge „Čađavičke lipe“. Više fotografija pogledajte OVDJE. (radioslatina.hr, mf; Foto: Mihaela Feldi)

Share Button