Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. lipnja 2024.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Pitomača proslavljen Dan općine, župan Andrović: Ponosni smo na ovaj podravski dio naše županije

Povodom obilježavanja Dana općine Pitomača, u dvorani Centra za kulturu „Drago Britvić“ u Pitomači, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Uoči sjednice, kod spomen obilježja na Trgu kralja Tomislava, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje.

Prisutne je na samom početku sjednice pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan, a potom je načelnik općine Željko Grgačić predstavio brojne općinske projekte.

“Proteklih godina posvetili smo se nekoliko ključnih područja koja su značajno unaprijedila našu općinu. Izgradili smo sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda vrijedan više od 41,5 milijuna eura, čime smo poboljšali okoliš i infrastrukturu naselja kao što su Pitomača, Grabrovnica, Dinjevac, Kladare, Otrovanec i Stari Gradac. U demografskom smislu, proširili smo kapacitete dječjeg vrtića, stvorivši nova mjesta za djecu i mlade obitelji. Projekti poput rekonstrukcije objekta dječjeg vrtića u Starom Gracu i programi poput “Zaželi” pružili su podršku starijim osobama i obiteljima u potrebi. Gospodarski razvoj bio je ključan fokus, s projektima kao što su proširenje poslovne zone Rakitka i izgradnja nove skele Banov Brod, poboljšavajući infrastrukturu i stvarajući pozitivnu poduzetničku klimu. U području društvenih aktivnosti, uložili smo u obnovu kulturnih i sportskih objekata, što je rezultiralo obogaćenjem kulturnog naslijeđa i poticanjem aktivnog života građana” – rekao je Grgačić.

Istaknuo je kako će nastaviti s predanim radom te i dalje razvijati ovu općinu. Najavio je i projekte koji su u planu poput Sportsko-rekreativnog centra SRCE i izgradnje malonogometnog igrališta, što će dodatno unaprijediti sportske i rekreacijske mogućnosti za sve mještane općine.

Čestitke općini Pitomača na njenom danu i uspjesima koji su iza njih uputio je načelnik općine Bilje Željko Cickaj.

“Već godinama dolazim u Pitomaču i uvijek se osjećam kao domaćin, izuzetno dobrodošao. Svaki put me iznova iznenađuje napredak u predškolskom, srednjoškolskom i visokom obrazovanju, briga za umirovljenike te podrška u kulturi, sportu i drugim važnim područjima. Posebno me raduje brz razvoj komunalne infrastrukture. Čestitam načelniku Željku i njegovim suradnicima na impresivnom nizu postignuća. S posebnim zadovoljstvom ističem podršku župana i njegovih suradnika koji su uvijek uz vas, što je ključno za sve ove uspjehe koje smo danas čuli” – rekao je načelnik Cickaj. 

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović u svom obraćanju nadasve je pohvalio općinu Pitomača, najveću općinu u ovoj županiji i njezin biser, kako ju je nazvao.

“Ova općina poznata je po gostoljubivosti, vrijednim domaćinima, obrtnicima, poljoprivrednicima i poduzetnicima. Ponosni smo na našu tradiciju, običaje i dragi ‘kaj’, koje ćemo imati priliku vidjeti u punom sjaju tijekom Vidova. Posebno me impresioniraju projekti u vodno-komunalnom sektoru, kao što je završetak velikog projekta Aglomeracija, koji nije samo najveći u našoj općini nego i u cijeloj županiji. Vidim da se brine o svakom dijelu općine, uključujući i manja naselja poput Križnice i Velike Črešnjevice, što je zaista važno za njihove stanovnike. Oduševljen sam i projektima koji se odnose na našu djecu, poput proširenja vrtića i planirane izgradnje nove zgrade osnovne škole s dvoranom koju će koristiti i sportski klubovi i udruge našeg područja. Bez sinergije Općine, Županije i naših saborskih zastupnika u Zagrebu sve to ne bi bilo moguće. Ponosni smo na ovaj podravski dio naše županije”  – rekao je župan Andrović te čestitao svim laureatima koji su svojim radom doprinijeli razvoju ove općine.

Na postignuća i planove za budućnost općine Pitomača ovom prilikom osvrnuo se i saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Josip Đakić.

“Kao i svake godine od Vidova, svjedočimo velikim postignućima i planovima u općini Pitomača, zahvaljujući predanosti naših vođa – načelnika, župana i svih koji sudjeluju u njenom razvoju. Pitomača je najveća općina u našoj županiji, istinski njezin kamen temeljac. Danas sam iznimno sretan i ponosan kada gledam Pitomaču iz zraka, jer raste ubrzanim razvojnim putem, s ogromnim ulaganjima u sve segmente života. To nas motivira da gradimo zajedno, sa snagom ideja i povjerenjem, stvarajući ugodno okruženje za sve nas. Nastavit ćemo snažno raditi u interesu svih naših građana, od najmlađih u vrtićima do svih koji održavaju i razvijaju komunalnu infrastrukturu Pitomače” – izjavio je Đakić te čestitao Dan općine Pitomača.

Sjednici su nazočili i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, načelnik općine Čačinci Alen Jurenac, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, načelnik općine Suhopolje Goran Doležal, načelnik općine Gradina Josip Vučemilović-Jurić, načelnik općine Sopje Berislav Androš, načelnik općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, načelnik općine Jasenica Stipo Vulić, načelnik Policijske uprave VPŽ Marcel Štrok, ravnatelji i direktori institucija i tvrtki s područja županije, gospodarstvenici, poljoprivrednici te drugi gosti.

Na završetku sjednice dodijeljena su Javna priznanja zaslužnima za promicanje i razvoj općine Pitomača, a glazbenim nastupima sjednicu su uveličali Sandra Bagarić, Darko Domitrović i Jan Stilinović. (www.icv.hr, vpz.hr, Foto: A. Zeko)

Share Button