Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. lipnja 2024.

Vidovo 2024. Dodijeljena javna priznanja zaslužnima za promicanje i razvoj općine Pitomača

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Pitomače, u povodu obilježavanja Dana općine i blagdana Svetog Vida, u Centru za kulturu „Drago Britvić“ u Pitomači, dodijeljena su Javna priznanja zaslužnima za promicanje i razvoj općine Pitomača.

Nagrada općine Pitomača za životno djelo dodijeljena je posthumno, Ivanu Sondiju, za cjelokupan rad i trajni doprinos i izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unapređenju i razvitku znanosti te promicanju ugleda općine Pitomača.

Srebrna plaketa “Grb općine Pitomača” dodijeljena je Hrvatskim vodama za trajni doprinos i uspješnu suradnju u provođenju projekta od posebnog interesa za općinu Pitomača.

Povelja općine Pitomača s likom Petra Preradovića dodijeljena je:

  • Srećku Čopu iz Pitomače, Mariji Demšić iz Pitomače, Mirjani Gomerčić iz Otrovanca, Ivanu Novoselu iz Kladara, Branki Pintar iz Pitomače, Tomi Šanteku iz Pitomače i Marijanu Štukaru iz Sedlarice za iskazanu nesebičnost i humanu gestu dobrovoljnog darivanja krvi, više od 75 puta žene, odnosno više od 100 puta za muškarce.
  • MAMM destileriji, vl. Višnje Jakupec iz Pitomače za promicanje obrtništva i ugleda općine Pitomača u zemlji i inozemstvu,
  • Sari Špiranec iz Pitomače za osobit doprinos i postignuća u oblasti športa te promidžbu općine Pitomača
  • Rosandi Tometić iz Zagreba za osobit doprinos i promicanje glazbene kulture i umjetnosti kroz Glazbeni festival “Pjesme Podravine i Podravlja”,
  • Virkomu d.o.o. iz Virovitice za uspješnu suradnju pri izradi i provedbi zajedničkih projektara i izniman doprinos razvoju vodoopskrbe na području općine Pitomača.

Priznanja s likom Petra Preradovića dodijeljena su naj učenicima Osnovne škole Petra Preradovića i Srednje škole Stjepana Sulimanca, za izvrsne učeničke uspjehe. (www.icv.hr, ib; Foto: A. Zeko, Foto Begović)

Share Button