Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. lipnja 2024.

Brojni Pitomačani i gosti uz druženje, domaće proizvode, pjesmu i ples proslavili prvi dan manifestacije Dani općine Pitomača – Vidovo 2024.

Proslava Dana općine Pitomača – Vidovo 2024. započela je brojnim događanjima za sve generacije.

Tako su prvo najmlađi mještani općine Pitomača u Centru za kulturu Drago Britvić uživali u predstavi „Šašava avantura“, dok je u popodnevnim satima mnoštvo udruga i OPG-ova s područja općine Pitomača i gostiju, predstavilo svoje proizvode, svoj rad i aktivnosti.

Predstavljeni su i sportovi i klubovi s područja općine pa su svi zainteresirani zaigrali nogomet, tenis ili šah. Isprobavali su se i domaći proizvodi poput rakije, vina, meda, čaja i raznih slastica, a zasvirao je i Less band. Održano je i tradicionalno natjecanje u pripremi goričkog paprikaša, a pobjedu je odnijela ekipa “Klapa atributi”. Uz to, i ove su godine proglašene najokućnica te najuređenije mjesto pa su tako te titule pripale Velikoj Črešnjevici (najuređenije mjesto) i Marini Strunjak iz Velike Črešnjevice (najuređenija okućnica). 

U večernjim satima, Udruga umirovljenika Hrvatske općine Pitomača prigodnim programom, kao i izložbom radova, predstavila se posjetiteljima koji su se pridružili pjesmi, plesu i sportskim aktivnostima umirovljenika, a podržao ih je i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić. 

Kraj prvog dana proslave obilježio je energični nastup Indire Levak, poznate kao Indira Forza koja je svojim hitovima zagarantirala dobru zabavu i pozitivnu atmosferu. (www.vpz.hr, Foto: A. Zeko, I. Barčan)

Share Button