Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. lipnja 2024.

Učenici PŠ Lozan i PŠ Borova umjesto klasične nastave u PŠ Cabuna imali školski prespavanac

Učenici 1. i 2. razreda Područne škole Lozan te učenici 1., 2. i 3.razreda Područne škole Borova zadnji tjedan škole, u srijedu i četvrtak, nisu imali klasičnu nastavu. Umjesto toga, posjetili su Područnu školu Cabuna koja na svom katu ima spavaonice pa su tako učenici, u pratnji roditelja, s koferima stigli u Cabunu na školski prespavanac.

Svjesne činjenice da današnje digitalne generacije učenika sve manje čitaju, učiteljice Martina Tolušić i Zdravka Matković odlučile su svojim učenicima pisanu riječ približiti na jedan posve drugačiji način i organizirale su školski prespavanac.

Nakon odgledane nogometne utakmice i bodrenja igrača, krenulo se s radom. Kroz slikovnicu “Što je bubamara čula” učenici su se upoznali s radom i djelom spisateljice Julie Donaldson. Nakon pročitane priče, slijedili su razni kreativni zadaci. Po završetku rada, učenici su ponovili pravila o bontonu za stolom te su zajednički večerali nakon čega je uslijedilo spavanje. Za učenike je ovo bio pravi doživljaj, a ujutro su ih dočekali roditelji. 

Kako su škole OŠ August Cesarec Špišić Bukovica i OŠ Suhopolje u eksperimentalnom programu cjelodnevne nastave, u čijem središtu su učenici, njihov razvoj i dobrobit te poticanje suradnje među školama, na ovaj način se kod učenika želio potaknuti interes za čitanje i pozitivan odnos prema čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena. (www.vpz.hr, M. Tolušić, Z. Matković)

Share Button