Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. lipnja 2024.

Započelo 4. izdanje Sportskih praznika na području VPŽ: Evo kako možete prijaviti svoje školarce

U ponedjeljak, 24. lipnja, započelo je 4. izdanje Sportskih praznika u organizaciji Školskog sportskog saveza Virovitičko-podravske županije. Cilj projekta je uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti, a sudjelovanje u programu omogućava dodatno kvalitetno provedeno vrijeme i nakon završetka redovne nastave.

Ovaj već tradicionalni ljetni sportski program prvi put provodi tajnik Školskog sportskog saveza Virovitičko-podravske županije Ivan Kelečić.

“Djeca mogu očekivati mnogo zabave, druženja i igre. Sve aktivnosti maksimalno su prilagođene njima i usmjerenje njihovom zadovoljstvu. Pod stručnim vodstvom kineziologa, učenici prilikom izvođenja aktivnosti imaju osiguranu majicu, bočicu za vodu i ručak, a završnog je dana planirana i podjela diploma” – objašnjava Ivan Kelečić, tajnik Školskog sportskog saveza VPŽ.

Sadržaj programa namijenjen je učenicima osnovnih škola na pet lokacija diljem Virovitičko-podravske županije: Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači, Katoličkoj osnovnoj školi Virovitica, Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica, Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini i Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici.

“Mjesta uvijek ima za sve. Potrebna je prethodna prijava putem sustava (OVDJE) ili jednostavno u terminu održavanja aktivnosti, svakog ponedjeljka roditelji mogu doći i prijaviti svoje dijete. Ove godine Školski praznici odvijaju se u tri jednotjedna turnusa od 24. lipnja do 12. srpnja” – govori Kelečić.

Ljetne sportske aktivnosti započinju svaki dan u isto vrijeme, od 9 do 12 sati. Iz Saveza pozivaju sve zainteresirane roditelje i djecu da odaberu njima najprikladniju lokaciju provođenja sportskih programa i prepuste svoje najmlađe u stručne ruke.

Aktivno uživanje u ljetnim praznicima prvi je put provedeno 2021. godine kao pilot-projekt, tj. odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. (icv.hr, mš, dj)

Share Button