Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. kolovoza 2024.

Petorica „hrabrih i odvažnih“: Na put od 450 kilometara od Voćina do Knina krenuli su – Tomislav Kolec, Mario Kovač, Pavo Tutenov, Mato Bubaš i Jurica Culej

Na put dug 450 kilometara od Voćina do Knina, u petak je krenula hrabra i odvažna peteročlana ekspedicija članova biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR (veterani, branitelji, rekreativci). U njoj su – Tomislav Kolec, Mario Kovač, Pavo Tutenov, Mato Bubaš i Jurica Culej (vozi samo prvu etapu) , te „logističari“, Ozren Rastija i Željko Straka.
Ovaj biciklistički maraton, pod nazivom “Oluja od Voćina do Knina”, vozi se u povodu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice VRO ”Oluja“, a u organizaciji Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Maraton je startao iz Voćina, a u Virovitici, kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu, maratonce su dočekali – zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Ivančica Fett-Škvarić, zamjenik načelnika Policijske uprave VPŽ Nenad Križić i brojni predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz cijele Virovitičko-podravske županije. Riječ molitve uputio je Ozren Bizek, policijski kapelan.

Svi oni, zajedno su zapalili lampione ispred spomen obilježja, nakon čega su biciklistički maratonci nastavili put prema Kninu. Biciklisti će u tri dana u tri etape izvoziti 450 kilometara. Prva etapa duga 180 kilometara je Voćin-Petrinja, druga etapa duga 150 je Petrinja-Korenica i treće, zadnja etapa duga 120 kilometara je Korenica-Knin. Biciklisti u Knin stižu u nedjelju 4. kolovoza (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button