Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. kolovoza 2024.

Zavod za javno zdravstvo sveti Rok VPŽ: Zloupotreba naziva Nacionalni preventivni programi ranog otkrivanja raka debelog crijeva

Zbog učestalih upita građana koji su nedavno bili kontaktirani od strane nepoznate tvrtke da dođu na prezentaciju i besplatne preglede vezane uz prevenciju raka debelog crijeva, napominjemo kako su jedine ovlaštene osobe i institucije kojima se možete obratiti na tu temu liječnici obiteljske medicine, patronažne sestre i Zavodi za javno zdravstvo koji sustavno rade na provođenju Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

Materijale za testiranje isključivo šaljemo poštom na Vašu kućnu adresu ili ih možete osobno preuzeti u Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije.

Također, ističemo da korisnike Nacionalnog preventivnog programa isključivo telefonski kontaktiramo ako je test na krvarenje u stolici koji ste poslali ili osobno predali u Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, dokazao prisutnost krvi u stolici, te Vam tom prigodom javljamo termin za kolonoskopski pregled koji se obavlja na Odjelu za endoskopiju Opće bolnice Virovitica.

Sve informacije vezane za Nacionalne preventivne programe možete dobiti u županijskom Zavodu ili na telefonske brojeve 033/ 781- 440 ili 0800 303 – 033. (www.zzjzvpz.hr)

Share Button