Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. kolovoza 2024.

Nastavnicama Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Meliti Crnković, Svjetlani Dupan, Heleni Roštaš, Kseniji Som, Jasni Varga i Barbari Vidović Volenik, stigle eTwinningove nacionalne oznake kvalitete

Nastavnicama Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Meliti Crnković, Svjetlani Dupan, Heleni Roštaš, Kseniji Som, Jasni Varga i Barbari Vidović Volenik, pristigle su Nacionalne oznake kvalitete za sudjelovanje u trima eTwinningovim projektima u školskoj godini 2023./2024.

Projekti EuroTwinn, Novac i Budi uljudan/uljudna, budi uzor – bonton za generacije Z i alfa provodili su se od rujna 2023. do lipnja 2024. te su bili ispunjeni nizom raznolikih, kreativnih i poučnih aktivnosti kojima je cilj bio razvoj učeničkih znanja i vještina, poticanje empatije i kritičkoga stava te suradnje s učenicima i nastavnicima drugih hrvatskih i inozemnih škola.

Projektom EuroTwinn koji je povezao znanstveni pristup (matematiku, kemiju i biologiju) i nogomet učenici su se pripremili i za kvalitetnije praćenje Europskoga prvenstva u nogometu 2024., a NQL-om za sudjelovanje u tom projektu nagrađene su nastavnice Melita Crnković i Barbara Vidović Volenik. U sklopu ovoga projekta učenici IOŠ-a Slatina u pratnji nastavnica posjetili su i nogometnu utakmicu između reprezentacija Hrvatske i Armenije u zagrebačkome Maksimiru u studenome prošle godine.

Financijska pismenost tema je bila projekta Novac za koji je NQL dobila nastavnica, autorica projekta, Ksenija Som. Projektnim aktivnostima učenici su osvijestili važnost i načine štednje, posljedice pretjerane potrošnje te shvatili utjecaj inflacije na vrijednost novca.

Bonton je bio tema projekta Budi uljudan/uljudna, budi uzor – bonton za generacije Z i alfa, a učenici su projektnim aktivnostima osvještavali norme primjerenoga ponašanja u internetskoj komunikaciji, pri aktivnostima na otvorenom, u komunikaciji s osobama s invaliditetom te pri sudjelovanju u sportskim aktivnostima. Nacionalnim oznakama kvalitete za provođenje projektnih aktivnosti nagrađene su Melita Crnković, Svjetlana Dupan, Ksenija Som, Jasna Varga, Barbara Vidović Volenik te Helena Roštaš, autorica i koordinatorica projekta.

Ovim se projektima nastavilo uspješno djelovanje učenika i nastavnika Industrijsko-obrtničke škole Slatina na eTwinningovoj platformi za međunarodnu suradnju škola, a aktivnosti za šk. god. 2024./2025. već su u pripremi. (Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Fotografija: Ilustracija)

Share Button