Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. kolovoza 2024.

Godišnje nagrade VPŽ: Njene protivnice padaju kao „rukom odnesene“, Eva Gal iz Slatine je osvajala europske i svjetske titule u taekwondou i kickboxu

Može se reći kako u Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji „rastu svjetske prvakinje“. Eva Gal, juniorska je prvakinju svijeta u taekwondou i kickboxu. Prošle godine, u rujnu, u Tampereu, Eva je „pomela konkurenciju“, protivnice su “padale kao rukom odnesene”. Za samo sat vremena, nanizala je Ukrajinku Lilianu Kalinov, potom Argentinu Jazmin Samaniego Racca i onda u finalu, kao od šale – Španjolku Danielu Jurado Picon.

Ovakva dominacija u ovom sportu još nije viđena i za Evu, svi koji se bave borilačkim sportovima, odnosno taekwondoom ili kickboxom, ističu kako je pred njom sjajna sportska budućnost. Mlada Slatinčanka, Eva Gal, od malih je nogu uz sport. Trener joj je proslavljeni slatinski trener borilačkih vještina, njen otac Stjepan Gal. Članica je Taekwondo kluba Slatina, a jučer je, u Budimpešti, na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kickboxu, osvojila brončanu medalju za Hrvatsku. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button