Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. kolovoza 2024.

Godišnje nagrade VPŽ: Veronika Vilk je osvajačica prve svjetske zlatne medalje u hrvanju za Hrvatsku od samostalnosti

Tog 4. kolovoza 2023. godine, tada 17-godišnja hrvačica, Slatinčanka Veronika Vilk, osvojila je u Istanbulu naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 69 kilograma. Mlada Slatinčanka u finalu je za samo 55 sekundi tušem pobijedila reprezentativku Indije Srishti.

Bila je to prva svjetska zlatna medalja u hrvanju za Hrvatsku od samostalnosti. Prošlu godinu, Veronika je završila bez poraza, a uz svjetski, osvojila je i europski tron. U Tirani je, na putu do zlata najbolje kadetske hrvačice Starog kontinenta, lakoćom svladala sve svoje protivnice uz četiri glatke pobjede. Hrvanjem se počela baviti, potaknuta pričama svog oca, koji je i sam bio hrvač. Počela je trenirati u Hrvačkom klubu Slatina.

Prvi trener joj je bio Mario Petrak, a za velike uspjehe koje je ostvarila, uvijek ističe podršku svoju obitelji. Trenutno u Koprivnici pohađa srednju školu smjer farmacija, trenira u Hrvačkom klubu Podravka uz Ivana Lončarića, a velika potpora joj je izbornik reprezentacije Hrvatske Nenad Žugaj. Ističe, kako joj je najveći sportski san nastup na Olimpijskim igrama, a nada se kako će pod hrvatskom zastavom nastupati na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 2028. godine. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button