Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. listopada 2024.

Dražen Jakupec iz Virovitice, osvajač je Zlatne žlice za najbolji med 19. Županijskog i 16. Međunarodnog ocjenjivanje meda

Dražen Jakupec iz Virovitice, osvajač je Zlatne žlice za najbolji med 19. Županijskog i 16. Međunarodnog ocjenjivanje meda. Jakupec je sa svojim bagremovim medom osvojio 19,03 bodova, a ovo mu je treća Zlatna žlica koju je osvojio. Drugi najbolje ocijenjeni med imao je Branko Vidović iz Velike Črešnjevice (cvjetni med 18,78). Broncu su “podijelili” Zoran Frljević iz Virovitice i Josip Klanfar iz Karlovca, obojica s cvjetnim medom i ocjenom 18,52. Ove godine analizirana su ukupno 55 uzorka, a priznanja najboljima, uručio je zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.

 

Senzoričko ocjenjivanje meda, koje je bilo u Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici, održano je u organizaciji Virovitičko-podravske županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica te u suradnji s pčelarskim udrugama s područja Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button