Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. listopada 2024.

24. izbor Najuzornije hrvatske seoske žene: Pobjednica je Aleksandra Berić iz Nove Gradiške, a prva pratilja Dijana Matuzalem iz Bušetine

Na 24. Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, koje je održano u Benkovcu, titulu najuzornije ponijela je Aleksandra Berić (Brodsko posavska županija), dok je titula prve pratilje pripala našoj Dijani Matuzalem iz Bušetine. Titula druge pratilje otišla je u Međimursku županiju – Ivana Golenko.

Organizaciju ovog događaja, uz udrugu Uzorne Hrvatske Seoske Žene, potpisali su – Odbor za poljoprivredu Hrvatskog sabora, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije, Zadarska županija i Grad Benkovac. Za titulu 24. izbora Najuzornije hrvatske seoske žene u Benkovcu se natjecalo 16 žena iz cijele Hrvatske, a predstavnici Virovitičko-podravske županije, na ovom uspjehu, čestitala je i saborska zastupnica Vesna Bedeković.  (www.vpz.hr, www.vecernji.hr, Fotografija: Facebook Uzorne Hrvatske Seoske Žene, Vlatka Šelimber)

Share Button