Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. listopada 2024.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Inovacije novoosnovanih MSP-ova“

Ministarstvo gospodarstva je početkom listopada stavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga za natječaj “Inovacije novoosnovanih MSP-ova” u javno savjetovanje. Novoosnovana poduzeća uskoro mogu očekivati objavu natječaja kojim će biti sufinancirani njihovi inovativni projekti.

Poziv će biti vrijedan 14,6 milijuna eura, u okviru kojega će poduzetnici moći dobiti od 20 do 120 tisuća eura potpore.

Bespovratnim potporama mikro, mali i srednji poduzetnici, do 36 mjeseci starosti, moći će financirati razvoj inovativnih proizvoda ili usluga koji se nalazi na razini od 5 do 8 tehnološke spremnosti (TRL 5 do 8 – što označava eksperimentalni razvoj), ali i pripremu lansiranja proizvoda.

Inovacije koje će biti sufinancirane ovim natječajem moraju biti u skladu sa Strategijom pametne specijalizacije (S3) te odgovarati tematskim prioritetnim područjima koji su u njoj postavljeni. Njih je sedam, no vrlo su široko postavljeni pa se poduzetnicima neće biti teško staviti u S3 okvire.

Također, navodi se u pozivu, naglasak natječaja, koji se financira iz Programa konkurentnost i kohezija, i koji će biti raspisan u modalitetu privremeno otvorenog postupka (ocjenjuje se kvaliteta projekta), bit će na radikalnim inovacijama te znatnom poboljšanju u komercijalizaciji proizvoda. U konačnici ovaj bi natječaj trebao doprinijeti rastu inovativnih poduzeća, ali i kulturi inoviranja.

Projektne prijedloge, kao i pitanja možete postaviti na sljedećoj poveznici e-Savjetovanja. (inukbatorivpz.hr, Foto: Ilustracija)

Share Button