Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. listopada 2024.

Kava im je 1,20, a ako se odlučite za – juhu od krumpira i vinski gulaš, to će vas stajati 4,00 eura – Ovo nisu cijene iz prošlog desetljeća, ovo su cijene u Restoranu Strukovne škole u Virovitici

Kava im je 1,20, ako je „podebljate s mlijekom“, to će vas koštati 1,35 eura. Odlučite li se za juhu od krumpira i tome pridodate vinski gulaš, to će vas stajati 4,00 eura. Ovo nisu cijene iz prošlog desetljeća, ovo su cijene u Restoranu Strukovne škole u Virovitici.

A tu, u Vukovarskoj 1, u Virovitici, učenici Strukovne škole Virovitica, uz svoje mentore, Sanelu Dukarić i Sašu Hodaka, odrađuju praksu u restoranu koji je opremljen sredstvima Virovitičko-podravske županije i već godinama nudi jela kakve vam „gladne oči požele“.

A ima tu svega. Dnevni menu se kreće od 4,00 (primjerice, juha od rajčice, grah varivo, kuhana kobasica luk) do najviše 5,50 eura (pileća juha, bečki odrezak, pečeni krumpir, salata). A onih koji žele, ukusno, a pritom i jeftino, svakim je danom u Restoranu Strukovne škole sve više.

  • Dnevno priređujemo oko 70 dnevnih menija, iako može, i više. Vidimo kako je sve veća zainteresiranost za naše usluge i ponudu jela. Sve se sprema u našoj kuhinji, a gostima, jela spremaju i poslužuju ih – kuhari, konobari, slastičari, hotelijeri Strukovne škole Virovitica, koji na ovaj način odrađuju praksu. I tako od utorka do petka, od 10,00 do 14,00 sati – kazuje nam Sanela Dukarić.

Inače, po sličnom principu rade i u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača, koji imaju Restoran Pivnica u središtu Pitomače. Učenici i mentori Strukovne škole Virovitica, sudjeluju i u društvenim događajima, pa su tako, nedavno, u sklopu održavanja Jeseni u gradu, pripremili štrudlu od jabuka od 75 metara. Bili su i na Wine Notu, često pripremaju slasne zalogaju u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica… Navratite. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button