Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. studenoga 2007.

Župan dr. Stjepan Feketić nazočio potpisivanju Sporazuma o izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje

U osječkoj ispostavi “Hrvatskih voda”, potpisan je sporazum o sufinanciranju programa izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda u Osječko – baranjskoj županiji, vrijedan 319,5 milijuna kuna. U nazočnosti predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, ministra obrane Berislava Rončevića, te drugih dužnosnika među kojima je bio župan Virovitičko – podravske županija, dr. Stjepan Feketić, saborski zastupnici Josip Ðakić, Tomislav Tomić, Nevenka Majdenić, gradonačelnici Orahovice, Virovitice, generalni direktor Hrvatskih voda, Slavko rajnović, sporazum su potpisali predstavnici investitora – Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva (MPŠVG), Fonda za regionalni razvoj, Hrvatskih voda, te lokalnih komunalnih poduzeća za upravljanje vodoopskrbnim sustavima.

– Novim ulaganjima na vodoopskrbni sustav priključiti će se oko 40.000 novih korisnika. Time će se prosjek priključenosti na ovaj sustav na području Županije povećati na 75 posto. Osim toga, izgradnjom sustava odvodnje, na ovaj javni sustav, priključiti će se oko 50.000 novih korisnika, čime će se postotak priključenosti povećati sa 40 na 56 posto –istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, dodavši da je “cilj ovih ulaganja osigurati dovoljne količine pitke vode za opskrbu stanovništva te stvoriti uvjete za zaštitu voda od onečišćenja, te da je realizacija cjelokupnog programa predviđena do 2011. godine”.
Podsjetimo, Virovitičko – podravska županija, potpisala je rujnu ove godine Sporazuma o sufinanciranju Programa vodoopskrbe i programa zaštite voda Virovitičko – podravske županije. Ukupna vrijednost realizacije Programa za razdoblje od 2007. – 2011. godine iznosi 228.500.000,00 kuna, a sa Sporazumom potpisanom u Osijeku, čini ulaganje u vodoopskrbu, temeljem ova dva Sporazuma, u vrijednosti od 548.000.000,00 kuna.

Share Button