Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. studenoga 2007.

Objavljen Natječaj za upis studenata u prvu godinu stručnog studija smjer informatički menadžment

Na temelju čl. 77. st. 1. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (“Narodne novine” br. 123/03., 105/04., 174/04. i 46/07.) Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici raspisala je Natječaj za upis u prvu godinu stručnog studija menadžmenta u akademskoj godini 2007./2008. Za stručni studij Menadžmenta, smjer Informatičkog menadžmenta mogu se prijaviti pristupnici koji su završili četverogodišnju srednju školu u Hrvatskoj odnosno odgovarajuću srednju školu u inozemstvu. Razredbeni postupak za redovite i izvanredne studente za studij Menadžmenta, smjer informatički menadžment provodi se bez klasifikacijskog ispita, a sastoji se od vrednovanja uspjeha ostvarenog u srednjoškolskom obrazovanju, što uključuje bodovanje općeg uspjeha u svim razredima srednje škole, uspjeha iz hrvatskog jezika i matematike u svim razredima srednje škole, uspjeha na završnom ispitu (maturi) i ocjene maturalne radnje. Studenti koji će studirati u statusu redovnih studenata za osobne potrebe plaćaju školarinu u iznosu od 5.500,00 kuna, a izvanredni studenti plaćaju školarinu u iznosu od 4.500,00 kuna.

Prijave za upis za studij Menadžmenta, smjer informatički menadžment primat će se u Studentskoj referadi Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, od 12. studenoga 2007. godine do 13. studenoga 2007. godine, u vremenu od 08,00 do 12,00 sati. Razredbeni postupak provesti će se 14. studenoga 2007. u prostorijama Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Rezultati razredbenog postupka za studij Menadžmenta, smjer informatički menadžment biti će objavljeni 15. studenoga 2007. godine u 09:00 sati u prostorijama Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, Trg Ljudevita Patačića 3. Upisi za studij Menadžmenta, smjer informatički menadžment biti će 15. studenoga 2007. godine, u vremenu od 10:00 do 13:00 sati u prostorijama Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, Trg Ljudevita Patačića 3, prema posebnom rasporedu koji će biti objavljen na oglasnoj ploči na dan objave rezultata razredbenog postupka.

VISOKA ŠKOLA ZA MENADŽMENT U TURIZMU I INFORMATICI
U VIROVITICI
Trg Ljudevita Patačića 3
33000 Virovitica

Na temelju čl. 77. st. 1. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (“Narodne novine” br. 123/03., 105/04., 174/04. i 46/07.) Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici raspisuje

NATJEČAJ
za upis u prvu godinu stručnog studija menadžmenta u akademskoj godini 2007./2008.

UVJETI ZA UPIS
Za stručni studij Menadžmenta, smjer Informatičkog menadžmenta mogu se prijaviti pristupnici koji su završili četverogodišnju srednju školu u Hrvatskoj odnosno odgovarajuću srednju školu u inozemstvu.

BROJ MJESTA ZA UPIS
STUDIJ MENADŽMENTA
Smjer: INFORMATIČKI MENADŽMENT
STATUS BROJ STUDENATA
Redovni uz potporu MZOŠ 50;Redovni za osobne potrebe 50; Izvanredni 40.

RAZREDBENI POSTUPAK
Razredbeni postupak za redovite i izvanredne studente za studij Menadžmenta, smjer informatički menadžment provodi se bez klasifikacijskog ispita, a sastoji se od vrednovanja uspjeha ostvarenog u srednjoškolskom obrazovanju, što uključuje bodovanje općeg uspjeha u svim razredima srednje škole, uspjeha iz hrvatskog jezika i matematike u svim razredima srednje škole, uspjeha na završnom ispitu (maturi) i ocjene maturalne radnje.

Bodovanje se vrši prema sljedećim kriterijima:
a) opći uspjeh u svim razredima ovisno o prosječnoj ocjeni:
– odličan: 5 bodova,
– vrlo dobar: 4 boda,
– dobar: 3 boda,
– dovoljan: 2 boda.
b) uspjeh iz hrvatskog jezika i matematike u svim razredima srednje škole:
– odličan: 5 bodova (po predmetu),
– vrlo dobar: 4 boda (po predmetu),
– dobar: 3 boda (po predmetu),
– dovoljan: 2 boda (po predmetu).
c) uspjeh na završnom ispitu (maturi):
– odličan: 20 bodova,
– vrlo dobar: 16 bodova,
– dobar: 12 bodova,
– dovoljan: 8 bodova.
d) ocjena maturalne radnje:
– odličan: 20 bodova,
– vrlo dobar: 16 bodova,
– dobar: 12 bodova,
– dovoljan: 8 bodova.

Najveći broj bodova koji pristupnik može ostvariti prema navedenom sustavu vrednovanja jest 100 bodova.
Razredbeni prag za upis redovnih studenata koji će studirati uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa iznosi 70 bodova, za redovne studente koji će studirati za osobne potrebe 50 bodova i za izvanredne studente 40 bodova, sukladno navedenom sustavu vrednovanja srednjoškolskog obrazovanja.
ŠKOLARINA
Studenti koji će studirati u statusu redovnih studenata za osobne potrebe plaćaju školarinu u iznosu od 5.500,00 kuna, a izvanredni studenti plaćaju školarinu u iznosu od 4.500,00 kuna.
PRIJAVE ZA UPIS I UPISI
Prijave za upis za studij Menadžmenta, smjer informatički menadžment primat će se u Studentskoj referadi Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, od 12. studenoga 2007. godine do 13. studenoga 2007. godine, u vremenu od 08,00 do 12,00 sati.
Razredbeni postupak provesti će se 14. studenoga 2007. u prostorijama Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.
Rezultati razredbenog postupka za studij Menadžmenta, smjer informatički menadžment biti će objavljeni 15. studenoga 2007. godine u 09:00 sati u prostorijama Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, Trg Ljudevita Patačića 3.
Upisi za studij Menadžmenta, smjer informatički menadžment biti će 15. studenoga 2007. godine, u vremenu od 10:00 do 13:00 sati u prostorijama Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, Trg Ljudevita Patačića 3, prema posebnom rasporedu koji će biti objavljen na oglasnoj ploči na dan objave rezultata razredbenog postupka.
DOKUMENTI ZA PRIJAVU I UPIS
Uz prijavu za upis (prijavu za upis kandidati mogu kupiti u referadi Visoke škole) pristupnici su dužni priložiti sljedeće dokumente:
– rodni list (izvornik ili presliku ovjerenu kod javnog bilježnika),
– domovnicu (izvornik ili presliku ovjerenu kod javnog bilježnika),
– svjedodžbe svih razreda srednje škole i maturalne svjedodžbe (izvornik ili presliku ovjerenu kod javnog bilježnika),
– pristupnici koji su završili srednju školu u inozemstvu prilažu, uz svjedodžbe stečene u inozemstvu, i rješenje o priznanju stranih svjedodžbi koje izdaje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH,
– dokaz o uplati troškova razredbenog postupka u iznosu od 150,00 kuna na žiro račun Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici broj: 2390001 – 1100349858, otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci, uz poziv na broj 12 i JMBG kandidata s naznakom “za razredbeni postupak”,
– kovertu sa ispisanom punom adresom pristupnika i poštanskom markom (radi vraćanja dokumenata pristupnicima koji ne zadovolje na razredbenom postupku).
Dokumenti za upis: matični list, upisni list i indeks koji se nabavljaju u Studentskoj referadi, dvije fotografije (6×4 cm), potvrda o plaćenim troškovima upisa u iznosu od 375,00 kuna i potvrda o uplati školarine za prvu godinu za studente koji studiraju za osobne potrebe i izvanredne studente.
PRIVREMENA DEKANICAmr.sc. Vesna Bedeković

Share Button