Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. siječnja 2008.

Do 15. veljače prijave za kulturno – turističke inicijative

Hrvatska turistička zajednica, Ured za kulturni turizam, objavila je obrazac za potpore poticanja kulturno turističkih inicijativa. Ciljevi potpore za poticanje kulturno – turističkih inicijativa za sufinanciranje u 2008. godini su podizanje standarda interpretacije, opremljenosti i kvalitete kulturno – turističkih proizvoda. Potpora dugoročno doprinosi stvaranju kritične mase novih kulturno – turističkih proizvoda koji su suvremeno interpretirani i prezentirani kako bi obogatili zadovoljstvo postojećih posjetitelja i doprinijeli stvaranju kvalitetnijeg imidža destinacije, povećali potrošnju posjetitelja i produžili sezonu. Prioritetne kulturno-turističke inicijative koje će se financirati tijekom 2008. godine, su one s kojima će se: podići razina kvalitete promocije kulturno turističkih proizvoda, kulturnih resursa i lokaliteta od kulturno – povijesnog značaja u zemlji i inozemstvu; obogatiti kulturno turistička ponuda destinacije; doprinijeti produženju turističke sezone; razvijati svijest regije o važnosti razvoja kulturnog turizma.
Za potporu se mogu prijaviti sve pravne i fizičke osobe, zadruge, udruge, ustanove i ostali čiji je projekt u skladu s navedenim kriterijima prijavljuju se Županijskoj turističkoj zajednici.
Odobrena sredstva ne mogu se koristiti za redovne troškove poslovanja organizacije, plaće djelatnika, stipendije i studijska putovanja, marketinške materijale (prospekti, leci, brošure i sl.) programske dokumente poput marketinškog plana te za projekte koji se već financiraju iz drugih stavaka. Detaljnije informacije s pripadajućim obrascem mogu se pronaći na službenoj Internet stranici Virovitičko – podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici “NATJEČAJI”. Inače popunjeni obrasci dostavljaju se Turističkoj zajednici županije na čijem se području nalazi organizator najkasnije do 15. veljače 2008. godine. Turističke zajednice županija će kandidature za dodjelu potpore kulturno-turističkim inicijativama proslijediti najkasnije do 20. veljače 2008. godine Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice – Uredu za kulturni turizam, s napomenom: Kandidatura – kulturno-turističke inicijative 2008. Savjet za kulturni turizam Hrvatske turističke zajednice neće razmatrati predložene kulturno-turističke inicijative ako ne zadovoljavaju svim zadanim kriterijima, ako nisu predložene na obrascu i ako nisu dostavljene Glavnom uredu u zadanom roku.

Share Button