Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. lipnja 2016.

Članovi udruge maratonaca VPŽ “Glasnici istine“ sudjelovali na 10. Memorijalnom ultramaratonu “108km za 108. brigadu“

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine“ (Kovač, Špehar, Dolovski, Nikolić, Draksler i Tutenov) sudjelovali su 25.06. na 10. Memorijalnom ultramaratonu “108km za 108. brigadu“ koji se na štafetni način trčao od Ovčare do Slavonskog Broda u dužini od 108 km, a u spomen na sve poginule i umrle branitelje iz 108. slavonsko-brodske brigade HV..

Organizator ovog događaja, Udruga za rekreativno, cestovno i planinsko trčanje i hodanje TK Brace Slavonski Brod okupila je 30-ak maratonaca iz Slavonskog Broda, Podvinja, Kutine, Nove Gradiške, Osijeka, Strizivojne, Velike Kopanice, Našica, Dobrovića, Virovitice i Slatine.

Prije samog starta ovog jedinstvenog ultramaratona u ime organizatora sudionike su pozdravili Anto Ravlić, predsjednik TK Brace te Božica Rajković, kordinatorica u provedbi ovog ultramaratona.

Paljenjem svijeće i polaganjem vijenca  na Spomen obilježju na Ovčari te na Memorijalnom groblju žrtvama Domovinskog rata u Vukovaru ultramaratonci skupa s zamjenikom gradonačelnika grada Slavonskog Broda Hrvojom Andrićem odali su počast žrtvama srbočetničkog zvjerstva 1991. godine u Vukovaru.

Na svom putu trkači su zastali u Bogdanovcima gdje su ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima i mještanima toga sela paljenjem svijeće odali počast.

Prolazeći kroz mjesta srdačno su pozdravljani, a ugošćeni su u Donjim Andrijevcima  čija općina Dan državnosti slavi kao svoj Dan općine te u mjestu Sapci gdje su ih na nogometnom igralištu dočekali mještani predvođeni brigadirom Brankom Cindrićom.

Po kiši i grmljavini, oko 20 sati sudionici ovog ultramarataona stigli su na Trg Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonski Brod gdje su ih dočekali građani i zamjenik gradonačelnika Andrić.

Ispred Spomenika poginulim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće te molitvom odali su dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima iz 108. slavonsko-brodske brigade HV, kojima u počast je i organiziran ovaj ultramaraton.

Odlično organiziran ultramaraton zahvaljujući velikim naporima članova TK Brace kao i Božice Rajković završio je dodjelom zahvalnica sudionicima te svečanom večerom.

Glasnici istine kao i uvjek imali su prigodu nazočne izvijestiti o svojim kako dosadašnji tako i budućim aktivnostima što su između ostalih prepoznali Antonio Božan i Zoran Lucić iz Slavonskog Broda te svojom novčanom donacijom iznenadili Glasnike istine. Riječima ”Neka ovaj naš skromni prilog bude nagrada za Vaš trud u promicanju istine o Domovinskom rat… čuli  smo za Vas… te sretno Vam nadalje, ne dajte da se zaboravi Domovinski rat i  poginuli hrvatski branitelji”. (Glasnici istine)

Share Button