Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. srpnja 2016.

Za natječaj Ministarstva poljoprivrede, Virovitičko-podravska županija, ima dva spremna projekta navodnjavanja, Novi Gradac – Detkovac i Đolta

Ministarstvo poljoprivrede uskoro će objaviti prvi natječaj za sufinanciranje projekata izgradnje sustava javnog navodnjavanja. Natječaj će, prema najavama zamjenika ministra poljoprivrede Tugomira Majdaka, biti objavljen u srijedu 27. srpnja 2016.

Kako je za Agroklub izjavio zamjenik ministra Majdak, ukupno 360 milijuna kuna bit će na raspolaganju jedinicama regionalne samouprave koje su zapravo i “legitimne vlasnice sustava javnog navodnjavanja”.

– Za prijavu na navedeni natječaj spremno je 10 projekata sustava javnog navodnjavanja, od kojih je za pet projekata ishođena sva potrebna dokumentacija, dok je za pet projekata u postupku ishođenje građevinske dozvole te se isto očekuje tijekom trajanja natječaja – najavio je Majdak.

Virovitičko-podravska županija za navedeni natječaj prijavit će dva projekta navodnjavanja, Novi Gradac – Detkovac (veličine 750 ha) i Đolta (192 ha – prva faza, ukupna veličina projekta je 500 ha). Investitor će biti Virovitičko-podravska županija, a trenutno je za oba projekta u tijeku ishođenje građevinske dozvole.

Osim toga, Virovitičko-podravska županija je objavila javne pozive za uvid u spis predmeta (građenje sustava odvodnje i navodnjavanja „Đolta” i ”Novi Gradac – Detkovac”) koji se mogu vidjeti ovdje.

Podsjetimo, u Virovitičko-podravskoj županiji pred završetkom je projekt navodnjavanja Kapinci – Vaška (s površinom od 1.260 ha navodnjavane površine). Procijenjena ukupna vrijednost sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška, u konačnici će biti oko 80 milijuna kuna. Radovi na ovom sustavu navodnjavanja otvoreni su 2011. godine u mandatu tadašnjeg župana, a danas ministra regionalnog razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića. (www.vpz.hr, www.agroklub.hr)

Share Button