Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. kolovoza 2016.

Udruga maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ istrčali maraton od Mačkovca do Slatine u dužini od 27 km

U  povodu Dana grada Slatine, Udruga maratonaca virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ organizirala je  28.08. Memorijalni maraton ˝Crtom bojišnice obrane grada Slatine˝, koji se trčao od Mačkovca preko Radosavaca kroz Lukavac pored slatinskih vinogorja i šuma preko Golenića i Ivanbrijega do ciljnog odredišta u parku 136 slatinske brigade u dužini od 27 km.

Maraton koji ˝Glasnici istine˝ skupa u partnerstvu s Hvidr-a Slatina  provode pod projektom ˝Slatina-grad Heroj – ne dajmo da se zaboravi!˝ i pokroviteljstvom grada Slatine i gradonačelnika grada Slatine Ivana Roštaša – prvog zapovjednika obrane grada Slatine, članovi udruge ˝Glasnici istine˝ daju svoj doprinos kako u proslavi Dana grada Slatine tako i u promicanju istinskih vrijednosti Domovinskom rata kroz naglašavanje velikog doprinosa slatinskih branitelja u istom.

Na samom startu u Mačkovcu sudionike ovog maratona dočekao je Ivo Kiš, dugogodišnji prijatelj Glasnika istine, pred čijom kućom je bila i prva crta bojišnice, te koji je uz pripremljenu  startnu okrijepu maratonce ispratio put Slatine.

U Radosavcima ˝Glasnici istine ˝već godinama imaju podršku i okrjepu, kako na prolascima u zajedničkim treninzima, tako i organiziranim Memorijalnim maratonima kod obitelji Željka i Mare Fiket, koja nije izostala ni ovoga puta.

 U  Lukavcu u svome obiteljskom domu sudionike ovog maratona dočekao je Jakov Vidović –Jako koji im je s kupa sa svojom obitelji pripremio okrjepu i obilan gablec te ih ispratio do slatinskog vinogorja te šumskog puta za Golenić .

Jednu dionicu (od Mačkovca do Radosavaca) maratonce je pratio Robert Puhanić, iz Voćina -suvlasnik ˝Video Alfe˝ Slatina, dugogodišnji prijatelj i sponzor ˝Glasnika istine˝.

Na ciljnom odredištu u parku 136.slatinske brigade maratonce su dočekali: gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš, njegov zamjenik Miroslav Venus te Radenko Pavić pročelnik u Gradu Slatini, Mato Bubaš predsjednik slatinske Hvidr-e, kao i Helena Hegediš direktorica Turističke zajednice grada Slatine.

Na ovom maratonu sudjelovali su: Našičani Goran Špehar i Siniša Kanis, Virovitičanin Mario Kovač te Darko Dolovski iz Dobrovića i Pavo Tutenov iz Slatine uz logističku pratnju Gorana Drakslera.

Svoj doprinos u sudjelovanju u proslavi Dana grada Slatine ˝Glasnici istine˝ dali su i kroz sudjelovanje u natjecanju kuhanja čobanca gdje je „Glasnike“ predstavljao njihov član, poznati slatinski ultramaratonac Nenad Pelengić.

Iako vidno umorni po nastavku programa proslave ˝Glasnici istine˝ sudjelovali su aktivno u daljnjem Programu proslave Dana grada, gdje su Siniša Kanis i Nenad Pelengić ostvarili treće mjesto u „piljenju trupca ručnom pilom – na starinski način“.

˝Glasnici istine˝ ovim istrčanim maratonom u prvom redu žele odati priznanje slatinskim braniteljima u obrani grada Slatine i Republike Hrvatske te dati svoj doprinos u obilježavanju Dana grada Slatine.

Veliku zahvalnost „Glasnici istine“ upućuju obiteljima Kiš iz Mačkovca, Fiket iz Radosavaca te Vidović iz Lukavca čiji je doprinos izniman u provedbi ovog maratona, dakako svojim partnerima Hvidr-i Slatini i gradu Slatini te gradonačelniku što su im omogućili da sudjeluju u proslavi Dana grada Slatine te i na ovaj način promiču istinske vrijednosti Domovinskog rata. (glasnici istine)

Share Button