Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. listopada 2016.

U utorak 4. listopada premijerno će se prikazati mjuzikl „Pacijenti“ među kojima je i jedan naš “pacijent”, Stjepan Lach

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u utorak 4. listopada od 19,30 sati, premijerno će se prikazati najnoviji mjuzikl koji će vas oboriti s nogu – „Pacijenti“. Libretist „Pacijenata“ je Miro Gavran, autor glazbe Tonči Huljić, autorica tekstova Vjekoslava Huljić, uz režiju Igora Barberića, dramaturgiju Igora Weidlicha i glazbenog ravnatelja Filipa Gjuda. Među svima njima bit će i jedno naše lice – Stjepan Lach iz Turnašice koji je prošao strogu audiciju i među više stotina kandidata ušao među 21 odabranih.
O čemu se zapravo radi? Radnja ovoga glazbeno-scenskog djela događa se ‘danas i ovdje’, i donosi paletu zanimljivih prepoznatljivih likova s kojima se svaki gledatelj može identificirati.
Doktor Lovro ravnatelj je privatne ludni… psihijatrijske klinike. I on zna kako izliječiti pacijente – glazbom! Valentina je glazbenica koja je ostavila surovi svijet show businessa i pobjegla na osamljeni otok. Ali Valentinin bivši beskrupulozni menadžer Robert ima neke svoje planove. S doktorom Lovrom u njegovoj klinici sklapa “luđački” profitabilan poslovni dogovor. Sudbina će tako umiješati prste i spojiti Valentinu i naivnog doktora Lovru.

pacijenti
Valentina, poznata po svojoj humanitarnoj duši, počinje raditi s pacijentima, šarolikim društvom koje čine alkoholičarka, narkoleptični psihopat te slave gladni majka i sin. Cilj je jasan – pomoći im da se izliječe tako što će opjevati svoje psihičke tegobe. No Robert ima druge planove: bez njihova znanja sve staviti na male ekrane, prijevarom vratiti Valentinu na scenu, a pritom i dobro zaraditi.

pacinenti2
Kako će Lovro reagirati kad dozna Robertove skrivene namjere? Hoće li Valentina s pacijentima uspjeti pripremiti koncert i zadržati anonimnost i duševni mir? Hoće li Robertova vizija modernog i bešćutnog show businessa progutati i pregaziti sve te raspjevane žitelje psihijatrijske klinike?
Vrhunski izvođači dočekat će vas u našoj raspjevanoj psihijatrijskoj klinici i svi oni jamče salve smijeha te pregršt zaraznih glazbenih brojeva koje nećete moći tako lako izbaciti iz glave. Možda i hoćete, ali za to ćete trebati psihijatra. (mjuziklpacijenti.com)

Share Button