Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. listopada 2016.

Bit će hladnije od prosjeka: Spremite kratke majice, u iduća dva tjedna nestabilno s izglednim jutarnjim mrazevima

Tijekom subote je najveća vjerojatnost prizemnog mraza iznad većeg dijela VPŽ. Jutra hladna, danju svježe… Slojevitu jesensko zimsku garderobu ako niste, zadnje je vrijeme da ju pripremite. Bez brige, lopate za snijeg u nižim predjelima Hrvatske još nećemo trebati… Strugalice za mraz tijekom subotnjeg jutra mjestimice bi mogle trebati. Idućih 10-15 dana temperature zraka će biti niže od višegodišnjih prosječnih vrijednosti. Temperature zraka u danima pred nama više će odgovarati početku i sredini studenog, nego početku listopada. Srednji maksimum temperature zraka tijekom listopada za Viroviticu iznosi 16.6°C. Srednji minimum temperature zraka tijekom listopada za Viroviticu iznosi 5.2°C.
Najveća vjerojatnost prizemnog mraza u većem dijelu VPŽ je tijekom noći s petka na subotu. Osobito po obroncima Bilogore i Papuka te uz Dravu. Biljke osjetljive na niske temperature zraka (niže od 0°C) adekvatno zaštitite.
U danima pred nama i dalje očekujemo nestabilne vremenske prilike. Vjetar će biti promjenjiva smjera, zahvaljujući stalnom mimoilaženju fronti i ciklona u blizini. Tijekom petka i subote će sunčanih razdoblja biti više nego oblaka. Od nedjelje prognostički izlazi ukazuju na novi nestabilniji i promjenjivi vremenski period. Tako će kišobrani, vjetrovke, toplija odjeća i obuća u tjednu koji je pred nama dobro doći. Temperature zraka bez znatnije promjene. Jutarnje temperature zraka očekujemo od +2°C do +8°C, u drugoj polovici sljedećeg tjedna. Najviše dnevne od +10°C do +15°C ili koji stupanj više. Tijekom jutra i večeri mjestimice očekujemo kratkotrajnu sumaglicu ili maglu. UV indeks nizak i umjeren. (www.icv.hr)

Share Button