Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. studenoga 2016.

U organizaciji Radio Orahovice, u nedjelju 13. studenog nas očekuje treće izdanje dječjeg glazbenog festivala ”Djeca smo”

Jedan od možda najdugovječnijih dječjih glazbenih festivala u Slavoniji i Baranji je definitivno orahovački ”Djeca smo”. Ovaj festival započeo je još davne 1993. u organizaciji Radio Orahovice i održavao se do 1999. pa nakon godina stanke, ponovno vraćen 2014. godine, u istoj organizaciji. Ove godine od ponovnog povratka bit će održano 3. izdanje koje će okupiti talentiranu djecu iz Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije:
– I ove godine uz organizacijsku i financijsku potporu Grada Orahovice te uz sponzorstvo Virovitičko-podravske županije, Općine Zdenci i Poduzeća Papuk d.o.o Orahovica bit će održan festival ”Djeca smo” za kojeg mogu reći da će biti najjači do sada, odnosno po kvaliteti izvođača s najvećim talentima do sada. Naime, na prvoj audiciji pjevalo je 30-ak djece od 7 do 14 godina iz naše Virovitičko-podravske, te Osječko-baranjske županije i svi su bili više nego sjajni. No, stručno prosudbeno povjerenstvo koje su činili glazbenici i profesori glazbe sa šire regije, morali su odabrati 14 kandidata za veliko finale i tih od 14 jednostavno ne znaš koji je bolji od kojeg. To su sve vrhunski glazbeni talenti koji su već nastupali na mnogim dječjim glazbenim festivalima i festival će biti iznimno kvalitetan te samim time zanimljiv i neizvjestan – započela je direktorica Radio Orahovice Anita Zavada.

0711djecasmo
Festival će biti održan u nedjelju 13. studenoga u 17:00 sati i u velikom grijanom šatoru po prvi puta na Tržišno-opskrbnom centru, na prostoru Gradske tržnice:
– Bit će to veliki grijani šator i sva mjesta će biti sjedeća, to je ono što je za publiku najvažnije. Cijena ulaznice je 10 kuna, a od ove godine imamo i novitet da će gledatelji uz svaku kupljenju ulaznicu dobiti glasački listić s kojim će moći glasati za svog favorita i najbolji će biti proglašen pobjednikom publike. Ulaznica još ima malo u pretprodaji, a bit će ih i na sam dan festivala. Isto tako novitet je da ćemo u sklopu festivala pripremiti i Reviju nakita koju će nositi djevojčice polaznice dječjih vrtića iz Orahovice i Feričanaca. Nakit će izraditi naše domaće dizajnerice Nataša Cabicar i Ivana Kalem, a Ivana će pripremiti i odjeću za djevojčice-modele. Naravno sve će to biti odrađeno besplatno kao i frizure za modele i sve kandidate koji će pjevati, a to će biti ruku djelo naših orahovačkih frizerki iz salona ”In” i ”Inea” te frizerskog studija ”Korina”. U stručnom povjerenstvu na finalu će biti glazbeni urednici s Radija Virovitice, Slatine i Donjeg Miholjca te provjereni glazbeni stručnjaci, a spomenuta radija su i medijski pokrovitelji festivala. Pozivam sve one koji vole glazbu da dođu, podrže svoje favorite, ali prije svega da se svi zajedno dobro zabavimo – zaključila je Zavada.

Na festivalu će uz kandidate nastupiti dječja folklorna skupina KUD-a Crkvari, mlada solistica Hana Kovačević, a gosti večeri su Cecilija i Tamburaški sastav Čokanj. Kao simbol Orahovice festival će ”čuvati” članovi Reda vitezova Ružice grada, a uz direktoricu Zavada, festival će voditi i mladi voditeljski par Jana Marčinković i Casper Unferderber. (www.vpz.hr, Fotografije: Vladimir Grgurić)

Share Button