Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. ožujka 2017.

Sa snimanja Robin Hooda su se vratili ”orahovački vitezovi” Vlado Grgić Crni, Zoran Špalj i Alen Šimanović: Igra prijestolja nam je otvorila vrata, ovo ljeto možda provedemo na Stradunu

Prepuni dojmova, vratili su se iz Dubrovnika trojica vitezova orahovačke Udruge vitezova Ružice grada, Vlado Grgić Crni, Zoran Špalj i Alen Šimanović. Oni su prošli tjedan sudjelovali u snimanju filmskog spektakla Robin Hood Origins.

Po povratku u Orahovicu, dočekani su kao zvijezde. Svi ih žele pitati kakav je Jamie Fox, kakav je filmski Robin Hood Taron Egerton, dok ih žene pitaju je li Jamie Dornan koji je glumio u ”50 nijansi mračniji” doista tako zgodan.

U Dubrovniku su orahovački vitezovi bili jedini pripadnici neke viteške udruge iz Hrvatske. Presudna referenca, uz opremu i uvježbanost, bio je i nastup u Igri prijestolja, gdje su ”Crni i ekipa” bili prije nekoliko godina.

– Vratili smo se iz Dubrovnika i dojmovi su fantastični. Bio je to spektakl koji će se u kinima pojaviti u ožujku 2018. U filmu smo bili građani Nottinghama, a ekipa se seta je bila sjajna. Od režisera Otte Bathursta, do Jamie Foxa, Tarona Egertona, Jamie Dornana i ostalih glumaca. Fascinirao nas je redatelje Otto Bathurst. U životu nisam vidio vedrije i pozitivnije osobe od njega. Kada bi nam bilo teško, on nas je bodrio da nastavimo dalje. I on se je nama zahvalio.

Crni kaže kako su se ponudili gostovati na premijeri filma.

– Kada bude premijera filma spremni smo nastupiti. Inače, ovo je velika promocija Hrvatske. Kao što je uostalom bila i s Igrom prijestolja ili pak Ratovima zvijezda. No to je i pohvala našem radu na što sam posebno ponosan na naše članove.

Razgovarali su i s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, pa postoji mogućnost da ljeto provedu na Stradunu. Naravno u oklopima.

– Razgovarali jesmo, a ako se dogovorimo u ljeto ćemo ići u Dubrovnik, naravno pod punom opremom, s oklopom i mačevima – zaključio je Vlado Grgić Crni. (www.vpz.hr, Fotografije: Vlado Grgić Crni)

Share Button