Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. lipnja 2017.

Projekt Veselih pokreta „Prenesi znanje drugima“

Rekreativna udruga Veseli pokreti u 2017. godini provodi projekt pod nazivom „Prenesi znanje drugima“. Cilj projekta je utvrđivanje stavova roditelja i odgojitelja o igri i fizičkoj aktivnosti djece starosti do četvrte godine s područja Virovitičko-podravske županije, a specifični ciljevi: izrada stručnih i znanstvenih radova; prezentacija dobivenih rezultata istraživanja roditeljima i stručnjacima; povećanje znanja roditelja i stručnjaka različitih profila o igri i fizičkoj aktivnosti djece ranog i predškolskog uzrasta.

Priprema projekta je provedena u 2016. godini prikupljanjem anonimnih anketa na području Virovitičko-podravske županije, a koje su ispunjavali roditelji djece do četiri godine i odgojitelji zaposleni u dječjim vrtićima. Anketa je bila usmjerena na ispitivanje stavova roditelja i odgojitelja o igri i fizičkoj aktivnosti djece starosti do četvrte godine. Ukupno je prikupljeno 336 anketa, a Udruga je suradnju ostvarila s 5 vrtića te Gradskom knjižnicom i čitaonicom iz Virovitice.

U siječnju 2017. godine započinje provedba projekta. Prva aktivnost je bila analiza prikupljenih podataka. Dobiveni podaci su poslužili za izradu dva stručna i jednog znanstvenog rada te pripremu prezentacija. Svi napisani radovi su dobili pozitivnu recenziju te su dva rada već objavljena u zborniku radova 15. Međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša, a jedan rad će tek biti objavljen u zborniku radova 26. Ljetne škole kineziologa Republike Hrvatske.

Udruga je u sklopu projekta do sada održala 2 prezentacije u Dječjem vrtiću Cvrčak na kojima je sudjelovalo više od 30 roditelja te 2 prezentacije na 15. Međunarodnoj konferenciji Kondicijska priprema sportaša na kojima je sudjelovalo više od 15 stručnjaka različitih profila. Projektom je planirano održavanje još jedne prezentacije, i to, na 26. Ljetnoj školi kineziologa Republike Hrvatske koja će se održati od 27.6.-1.7.2017. godine u Poreču.

Donatori su bili: Grad Virovitica, Virovitičko-podravska županija, Virkom d.o.o., Flora VTC d.o.o, Poslovni park d.o.o., obrt za informatičke usluge i poduku SOLAR-IT koji su omogućili provedbu cijelog projekta. (www.vpz.hr, veseli pokreti)

Share Button